Nytt album ute nå!

02.03.2023

En poetisk, vakker og lavmælt kjærlighetspasjon


I dag lanseres den første innspillingen av Bent Sørensens Matteuspasjon på BIS Records. Trykk her for å lytte til albumet, eller bestill et eksemplar på denne siden.

De ti satsene er musikalsk fortellergull, enten det handler om ordmalerier, skjønne klanger, eller at semantikken trer tilbake for tekstens emosjonelle innhold. Dette er skrevet med avanserte teksturer som enhver musikkelsker kan sette pris på, uavhengig av hvor fortrolig man er med samtidsmusikken. Vi kan allerede nå utrope Sørensens verk til et av de store oratoriene fra vår tid.
Magnus Andersson, Klassekampen 3. mars 2023.


Danske Bent Sørensen er en av Nord-Europas mest anerkjente og fremførte komponister. For ni år siden gikk det opp for han: Det han mest av alt ville var å komponere en Matteuspasjon. Flere av stykkene Sørensen så skrev ble byggesteiner for pasjonen som senere ble bestilt av Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og DR Symfoniorkester.

«Med en imponerende balanse mellom historie og samtid, det abstrakte og det konkrete, følelser og teknikk, er dette et musikkverk som bør finne sin plass som en moderne klassiker blant pasjonene.»
Maren Ørstavik, Aftenposten.


Fra innspillingen av verket i Ris kirke. F.v. Bent Sørensen, Nora brandenburg og produsent Jens U Braun. Foto: Det Norske Solistkor / Sigrid Traasdahl


Verket tar utgangspunkt i en idé om en reise i tåken, inn og ut av lyset. Her finnes en kjærlighetspasjon, forteller Sørensen, «ikke bare om Kristi kjærlighetserklæring til menneskeheten, gjennom korsfestelse og oppstandelse, men om en enkel og vakker kjærlighet. Lidenskapen for menneskene vi elsker.

Teksten består av fragmenter fra Matteusevangeliet og andre bøker i Bibelen som flettes sammen med poesi fra en rekke forfattere.

Dirigent Grete Pedersen under innspillingen av pasjonen. Foto: Det Norske Solistkor / Sigrid Traasdahl


Fredag 3. mars lanseres den første innspillingen av Sørensens pasjon på BIS Records med Det Norske Solistkor, Ensemble Allegria og dirigent Grete Pedersen.

Utøverne har de siste årene mottatt en rekke prestisjefylte priser for sine utgivelser og ble i 2022 tildelt Kritikerprisen for sin fremførelse av Matteuspasjonen sammen med Bent Sørensen.

Foto: Det Norske Solistkor / Sigrid Traasdahl
Hør Solistkoret