Påsken med Solistkoret

05.04.2023

Få høytider har fått så mye vakker klassisk musikk skrevet til seg som påsken. Her er våre musikktips for dagene som kommer!

Onsdag 5. april lanserte vi innspillingen av Gabriel Faurés høyt elskede Requiem. Trykk på videospilleren under for å se konsertopptaket fra Universitetets aula i 2022.

Et annet rekviem som er en favoritt blant mange er Johannes Brahms' trøstende Ein deutsches Requiem. Brahms var bare 31 år gammel da han begynte på dette tidløse verket som vokser i dybde og rikdom jo bedre man lærer det å kjenne.

Trykk på videospilleren under for å lytte til verket.


Ukens siste musikktips er Bent Sørensens poetiske, lavmælte kjærlighetspasjon som ble utgitt på plate 3. mars i år.

Sørensens Matteuspasjon har allerede høstet svært gode kritikker, sist i Klassekampens Musikkmagasin som utropte verket til et av de store oratoriene fra vår tid.

I søndagens utgave av NRK-programmet Spillerom kan du høre komponist Bent Sørensen og dirigent Grete Pedersen fortelle om verket. Trykk på denne lenken for å lytte til verket.

Bent Sørensen under innspillingen av Matteuspasjonen i Ris kirke.


Matteuspasjonen tar utgangspunkt i en idé om en reise i tåken, inn og ut av lyset. Teksten består av fragmenter fra Matteusevangeliet og andre bøker i Bibelen som flettes sammen med poesi fra en rekke forfattere.


Riktig god påske!

Hør Solistkoret