Prøvesang Solistkoret UNG

29.04.2020

Foto: Bård Gundersen

Prøvesang Solistkoret UNG


Er du en sanger mellom 18 og 26 år, gjerne under utdanning, som ønsker en arena hvor du kan utvikle deg i en profesjonell sammenheng?


Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Koret ønsker å bidra til opplæring og kompetansebygging for unge sangere og lanserer derfor et helt nytt tilbud for unge ensemblesangere: Solistkoret UNG.

Første prøvesang ble avhold i Oslo i juni 2020. Nye runder med prøvesang annonseres på vår hjemmeside og i sosiale medier.


Om Solistkoret UNG


Solistkoret UNG er et toårlig program hvor unge talenter får mulighet til opplæring i ensemblesang. Både gjennom individuelle sangtimer og opplæring i grupper med profesjonelle musikere og sangere i Det Norske Solistkor.

Foto: Brian Cliff Olguin


På bakgrunn av prøvesang vil 8-12 sangere bli plukket ut som deltakere. Programmet vil være samlingsbasert med 4-5 samlinger i året. Det er gratis å være med og vi ønsker å rekruttere sangere fra hele landet og med ulik bakgrunn. Disse skal honoreres for sin deltakelse.

Prøvesang og samlinger gjennomføres i Oslo. Disse vil bli ledet av dirigenter som er tilknyttet Solistkoret. Kunstnerisk leder for programmet er Grete Pedersen og all aktivitet vil skje i tett dialog med Solistkorets ledelse.

Solistkoret UNG støttes av Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge. Hvis du vil lese mer om Solistkorets aktivitet kan du besøke vår hjemmeside: www.solistkoret.no.

Prøvesang


Selve prøvesangen var todelt: En solodel og en del med sang i kvartetter eller mindre grupper. Det vil være en egen repetitør fra Solistkoret til stede.

Prøvesang vil bli avholdt i henhold til helsemyndighetenes restriksjoner og anbefalinger om smittevern. Vennligst ta kontakt dersom du har spørsmål til dette. Sangere som blir innkalt til prøvesang vil motta mer informasjon i dette i god tid før prøvesang.


Prøvesangrepertoar

En selvvalgt arie eller lied

En folketone
Poulenc: Exultate Deo (korparti, velg egen stemme)

Kort hørelæretest og prima vista.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til prøvesang etter vurdering av søknad og lydopptak.

Prøvesangen ble gjennomført i Oslo 18. og 19. juni 2020.

Søknadsfrist: 1. juni 2020

Eventuelle spørsmål kan rettes til produsent Timothy Ferguson. E-post: ung@solistkoret.no

Hør Solistkoret