Prestisjepris til Det Norske Solistkor

30.11.2020

Har gitt ut et av årets beste album ifølge musikkmagasinet Diapason

Solistkoret ble i dag tildelt høythengende Diapason d’Or de l’Année («Årets gylne stemmegaffel») i korklassen for albumet Luciano Berio: Coro; Cries of London.

Med på innspillingen er Kringkastingsorkesteret – KORK og Grete Pedersen som har vært korets dirigent de siste 30 årene. Albumet ble utgitt på plateselskapet BIS Records i mars og har siden høstet gode anmeldelser i inn- og utland.

– Denne prisen er en stor anerkjennelse for koret. Det betyr mye at det vi gjør legges merke til internasjonalt, og priser som dette er svært motiverende for vårt videre arbeid, sier daglig leder for Det Norske Solistkor, Ingvild Skaatan.

Det Norske Solistkor var første norske kor til å motta den gylne stemmegaffel i 2018 for sin innspilling av Johann Sebastian Bachs motetter.

– At koret nå tildeles prisen for en plate med musikk av Berio er en anerkjennelse av deres evne til å bevege seg fritt mellom sjangre, stilarter og tidsepoker i sine fremføringer.

­Italienske Luciano Berio regnes blant 1900-tallets store komponister, kjent for sine eksperimentelle verker, men også for musikk som når et bredere publikum. Hovedverket på den prisvinnende plata er Coro som stiller så store krav til utøverne at innspillingen i seg selv er en begivenhet.

Coro er grensesprengende på mange måter – både i omfang og uttrykk, og musikken fortjener all den oppmerksomhet den kan få. Vi håper en pris som dette bidrar til at innspillingen når enda flere lyttere, avslutter Skaatan.

Lytt gjerne til albumet
Diapason sin anmeldelse av albumet (engelsk versjon) kan du lese her.


Diapason d’Or

Blant tusenvis av album som Diapason får inn, lager anmelderne hver måned en liste over de 10 beste som tildeles Diapason d’Or. I slutten av årets nomineres 15 av utgivelsene til den gjeve Diapason d’Or de l’Année som ofte sammenlignes med britiske Gramophone Award.

Sammen har Solistkoret, KORK og Grete Pedersen dermed kommet seg gjennom et trangt nåløye i konkurranse med verdens fremste album utgitt i den klassiske sjangeren.

Hør Solistkoret