Prøvesang

20.06.2023

Det Norske Solistkor søker sopran og tenor!


DET NORSKE SOLISTKOR er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. De er engasjert gjennom intensjonsavtaler på inntil tre år på basis av prøvesang. Førstegangsavtale har varighet på ett år (prøvetid).

Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål. Pedersen er også professor i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole og en ettertraktet gjestedirigent. Pedersens åremål går ut sommeren 2025.

Koret har de senere årene hatt en svært positiv utvikling, med konserter på de fremste festivalene for klassisk musikk i Norge, kritikerroste CD-utgivelser, turnévirksomhet i inn- og utland, samt samarbeid med de fremste norske orkestrene og internasjonale ensembler. Virksomheten drives prosjektbasert.


Søknadsfrist: 15. august 2023.


Prøvesangrepertoar:

Sopran:
J. S. Bach: “Aus Liebe will mein Heiland sterben“ fra Matteuspasjonen

Tenor:
J. S. Bach: «Ach, mein sinn» fra Johannespasjonen

For begge stemmegrupper:
Et selvvalgt stykke (ikke barokk)
Prima vista

Aktuelle søkere vil bli innkalt til prøvesang etter vurdering av søknad og lydopptak. Solistkoret stiller med repetitør.

Prøvesang arrangeres sentralt i Oslo 18., 19. og 20. september 2023. I andre runde av prøvesangen vil kandidatene synge i et lite ensemble sammen med medlemmer av Solistkoret. Søkere som kalles inn til prøvesang vil motta mer informasjon om dette.

Send kortfattet søknad med CV og lydopptak på e-post til mikael@solistkoret.no

Vi ønsker at lydopptaket består av enten en oratorie-arie eller en romanse/lied. Vi oppfordrer søkere til å sende cv som også viser erfaring med ensemblesang.

Søknadsfrist: 15. august 2023.

Eventuelle spørsmål kan rettes til produsent Mikael Hedne.
E-post: mikael@solistkoret.no

Se solistkoret.no for mer informasjon om virksomheten.

Hør Solistkoret