Vårt nye julealbum er lansert!

10.11.2022

Desember er en tid for forventning. Vi venter og håper – veni, kom.


Trykk her for å lytte til Veni – Songs of Christmas II, eller bestill et eksemplar i dette skjemaet.

Denne juleplata rommer mange valører og stemninger. Fra glede og jublende fest, til sår melankoli og lengsel. Vi beveger oss mellom sjangre og musikalske uttrykk; fra norske folketoner som setter et tydelig preg på plata, til engelske carols og tradisjonelle julemelodier.

Velkjente julesanger tolkes her på særegent vis. Adeste fideles presenteres i en blanding av hallingrytmer og tradisjonell engelsk korsats, og Infant king flettes sammen med folketoner fra ulike deler av verden. Halvveis inn i innspillingen får vi et gjenhør med Johann Sebastian Bach: Komm, Jesu, komm, fra korets utgivelse Bach – The motets.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.


Flere av sangene speiler årets og naturens gang og dagens rytme. Voggesanger til trygghet og trøst, og sanger om å gi seg over til det ubegripelige i alt vårt strev: Stjernene vil alltid skinne på himmelen - og morgenen vil komme. Og vi møter det lille barnet som ble født i en stall, for straks å måtte flykte.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.


Ni år har gått siden Det Norske Solistkor og Grete Pedersen gav ut sin første juleplate Rós – Songs of Christmas til stor begeistring blant publikum og kritikere. På oppfølgeren Veni har de med musikerne Sondre Meisfjord og Marco Ambrosini, sammen med korets gode samarbeidsparter, komponist og folkemusiker Gjermund Larsen, som også medvirket på forrige juleplate. Musikerne Andreas Utnem, Stian Carstensen og Knut Johannessen gjester også plata.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.
Hør Solistkoret