Vi bringer musikken til deg!

18.03.2020

Konsertsaler verden over er for tiden øredøvende stille og flere av våre konserter er dessverre avlyst. Siden vi ikke kan møtes den kommende tiden bringer vi musikken til deg!

Solistkoret kan fremdeles oppleves på YouTube, og de neste ukene vil vi jevnlig oppdatere YouTube-kanalen med nye videoer fra vår næreste fortid. Følg med på vår Facebook-side for oppdatering om dette.

Solistkorets favorittmusikk

Trenger du ny musikk å lytte til de neste ukene? Solistkorets sangere har satt sammen spillelister med sin favorittmusikk. Fremover deler vi deres tips med deg! Slik kan du fremdeles glede deg over den vakreste musikken, samtidig som du blir kjent med musikken som har inspirert, gledet og trøstet sangerne gjennom tiden.

Spillelistene publiseres hver dag på vår Facebook-side og i denne saken.


Olles favoritter

Først ut er Olle Holmgren som har vært bass i Solistkoret i snart 15 år. Lytt til Olles favorittmusikk på Spotify her. Les hva han sier om spillelisten under bildet.

Bass i Solistkoret, Olle Holmgren
Foto: André Løyning

– Detta är musik som har format mig både som musiker och människa. Bach, som på riktigt väckte mitt intresse för klassisk musik, återkommer stadigt. Här finns han också i "svensk" tappning. Med fiol och tråorgel. Svenska visor av Olle Adolphson, Gustav Fröding och självklart Dan Andersson, diktaren från mina hemtrakter i Dalarna. Körmusik som utmanar - och lugnar. Tom Waits, som visar att det kan vara så vackert - att sjunga fult. En ung Sinatra, som bara sjunger vackert. Plus en del annat som bidrar till denna saliga blandning.


Ingrid Margittes favoritter

Lytt til Ingrid Margittes favorittmusikk på Spotify her. Les hva hun sier om spillelisten under bildet.

Sopran Ingrid Margitte Narvesen
– Jeg elsker å høre på mange ulike sjangre, så har prøvd å finne sanger som representerer litt av hvert. Musikken jeg har valgt er av artister jeg beundrer særlig for låtskriving, arrangering, og for de unike stemmene de har. De fleste har også vært med på å påvirke og inspirere meg som musiker og sanger. Mange av sangene har en melankolsk undertone med mer dype tekster og melodier, mens andre har sykt fete riff, basslinjer og harmonier. Noe for en hver smak :)


Øysteins favoritter

Øystein Stensheim har vært tenor i Solistkoret i ni år. Lytt til hans favorittmusikk på Spotify her.

– Viktige mellommenneskelige øyeblikk, bakoversveis og pure joy!

Slik beskriver Øystein spillelisten.

Tenor i Solistkoret Øystein Stensheim
Foto: André Løyning


Kristians favoritter

Kristian Krokslett er tenor i Solistkoret. Lytt til hans favorittmusikk på Spotify her. Om det skulle være noe tvil: Kristian er en ekte nordlending fra Breivik i Salten!

Tenor Kristian Krokslett
Foto: André Løyning


Pauls favoritter

Paul Kirby har vært tenor i Solistkoret siden 2014. . Lytt til hans favorittmusikk på Spotify her. Les om hva han skriver om spillelisten under bildet.

Tenor Paul Kirby

– Disse er mine "go to" låter under glede og sorg, en spilleliste med mine yndlingslåter som mange vil oppleve som litt eklektisk og lite klassisk. Ja vel, slik er den! Gang på gang har disse låta løftet meg opp, roa meg ned. Som en tur gjennom Vigelandsparken, mange av disse gjør meg mer takknemlig å ha en kropp og å være levende NÅ. Kjæresten min og jeg pleier å lage spillelister til hverandre som har en tilknytning til en periode vi har vært i. Vi hører på disse når vi ikke er sammen og det hjelper mye med ensomheten og savn. Ensomheten er noe som vi alle bærer på litt tungt nå. Musikken hjelper. Jeg sender spillelisten til alle, med stor takknemlighet, og særlig til alle som har støttet Solistkoret ved å høre på oss og som har vært med på eventyr av konsertene våre.


Marians favoritter

Marian kommer fra Nederland og fikk fast plass som alt i koret i 2019. Lytt til hennes favorittmusikk på Spotify her. Les hva Marian skriver om spillelisten under bildet.

Alt Marian
Foto: André Løyning
– It's such a nice assignment to think of my favorite music. I started enthusiastically and then realised that it is extremely difficult...my list got far too long. I started with some songs, then I thought of beautiful orchestra works, then I got to the piano works, to a cappella choir works, to opera´s, to baroque music...There´s such beauty out there and I am happy I got reminded of it.
A decision had to be made...All the numbers on my list were important to me in some part of my life and I still love them. And, well, yes... I think I really love simple, beautiful, sad melodies...I wish you all the best and hope we can meet in a concert situation soon!


Roberts favoritter

Lytt til tenor i Solistkoret, Robert Lind sin favorittmusikk på Spotify her.

Tenor Robert Lind
Foto: André Løyning
– Det är i utgångspunkten omöjligt att göra en lista med sin favoritmusik, den skulle bli alldeles för lång.Här är ett urval av de låtarna jag ständigt kommer tillbaka till år efter år. Det är en varierad lista och jag hoppas att den kan vara till njutning och inspiration. (Visste du till exempel att H moll-mässan av Bach är det absolut bästa du kan ha på örat när du tar en lång löptur?)


Mariannes favoritter

Lytt til alt Mariannes favorittmusikk på Spotify her. Les hva hun skriver om spillelisten under bildet.

Alt i Solistkoret, Marianne Bye Granheim
Foto: André Løyning
– "Drøm" av morfar Erik Bye er en viktig sang for meg. Sangen ble spilt inn kort tid før han døde, og gjennom noen få ord og toner minner han meg på å følge drømmene mine. Håper andre også kan bli inspirert av denne sangen!

Davids favoritter

Lytt til favorittmusikken til David McCune på Spotify her. Kanadieren fikk fast plass som bass i Solistkoret i 2018.

Bass i Solistkoret, David McCune
Foto: André Løyning


Håvards favoritter

Lytt til favorittmusikken til Håvard på Spotify her og les hva han skriver om den under bildet.

Tenor i Solistkoret, Håvard Gravdal
Foto: André Løyning
– På statistikken over flest avspillinger på iPhone’n min de siste 10 år, er det to navn som skiller seg klart ut: Johann Sebastian Bach og Sigur Rós. Fra barokk til indie rock. De spiller på ulike strenger i meg, som er like viktige, og som jeg til stadighet er nødt til å ty til. I mellom de to favner musikksmaken min det meste. Og jeg registrerer at jeg ofte må fylle på med andre genre enn det jeg selv utøver i det daglige. Rolig jazz, world music, 80/90-tallsmusikk… Her er noen smakebiter, noe kanskje valgt ekstra med tanke på den untakstilstanden verdenssamfunnet nå opplever denne våren.
Hør Solistkoret