Vi varmer opp til årets høstkonsert!

05.10.2023

Fra Florian Helgaths første møte med Solistkoret i februar 2020

En musikalsk reise gjennom årstidene


Lytt og les om musikken vi skal fremføre med den prisbelønte dirigenten Florian Helgath på årets høstkonsert i Margaretakyrkan i Oslo lørdag 14. oktober!

Tyske Florian Helgath er en ettertraktet gjestedirigent verden over og kunstnerisk leder for vokalensemblet ChorWerk Ruhr og Zürcher Sing-Akademie.

Snart er han endelig tilbake i Oslo for et nytt samarbeid med Solistkoret!

Fengslende høstsynkoper og vinterens snøfall


Oktober er her og vår musikalske reise gjennom årstidene starter med den sveitsiske komponisten Burkhard Kinzlers stemningsfulle Herbstsykopen.


Lytt til verket i videoen under.


Verket er en refleksjon over Johannes Brahms’ Fünf Gesänge som komponisten skrev mot slutten av livet, og som er noe av det aller ypperste Brahms skrev for kor.

Burkhard Kinzler fletter sømløst Brahms sine stykker sammen med sin egen uttrykksfulle musikk.

Etter høsten kommer den kjølige vinteren og vi får oppleve franske Francis Poulencs Un soir de neige («En kveld av snø»), skrevet til et dikt av Paul Éluard.


Hør Ars Nova Copenhagens versjon av verket:


I hjertet av den meningsfulle poesien beskrives livet til den franske motstandsbevegelsen under 2. verdenskrig.


Våren og sommerens liv og lys


Våren trer frem med Paul Hindemiths Six Chansons. Tekstene er hentet fra en diktsamling fra 1924 av poet Rainer Maria Rilke.

Både Hindemith og Rilke ble fordrevet fra Tyskland på grunn av sin av motstand mot krigen. De fredelige omgivelsene i Sveits, landet Hindemith flyktet til, er inspirasjonskilde til denne livlige musikken.

Med Benjamin Brittens distinkte lydverden og kunstneriske finesser tas vi med til sommeren og Five Flower Songs avslutter reisen gjennom årstidene.


Tekstene er ulike dikt som omhandler blomster. Her får vi blant annet høre om livet og de første blomstrene som spirer i mars, om nattlys og påskeliljer.

Musikalske perler av Edvard Grieg


Helt til slutt i konserten fremføres utdrag fra Edvard Griegs Vinjesanger som har blitt stående i en særstilling blant hans sangkomposisjoner.

Tekstene er skrevet av Aasmund Olavsson Vinje og sangene Du gamle mor, Trudom og Fyremål fremføres her i et mesterlig og følsomt arrangement av Thorleif Aamodt.

Kjøp billetter til årets høstkonsert her.

Hør Solistkoret