En god start på høstsesongen

21.08.2024

Solistkoret er tilbake etter en begivenhetsrik uke i Rosendal


Det Norske Solistkor var blant festivalartistene på Rosendal Chamber Music Festival i august og medvirker på hele seks konserter i løpet av den drøyt fem dager lange festivalen. Programmet for festivalen ble satt sammen av kunstnerisk leder og pianist Leif Ove Andsnes, og Solistkoret medvirket på hele seks konserter på i løpet av den drøyt fem dager lange festivalen i august.

En rekke journalister og anmeldere fra både inn- ut utland var tilstede på årets


Under finner du noen høydepunkter fra anmeldelsene:

"Hvem hadde trodd at en slik fremføring av et slikt verk var mulig på en kammermusikkfestival i Rosendal? Det hele skinte av håp og utopi, vakkert på det umuliges grense." Trykk her for å lese anmeldelsen i Morgenbladet.

"Alt i dei fyrste, nervøst pulserande taktane av opningssatsen fekk eg kjensla av at dette ville bli ei konsertoppleving utanom det vanlege. Tempoet var høgt, strykarklangen spenstig, dei kvasse dissonansane i oboane skjerande, og då koret kom inn med utropet «Herr, unser Herrscher», gjekk det kaldt nedover ryggen på meg." Trykk her for å lese anmeldelsen i Dag og Tid.

"En fremførelse av Johann Sebastian Bachs «Johannespasjon» som jeg tror er det mest gripende jeg noen gang har opplevd i Baroniets Riddersal. (...) Men mest av alt var dette en styrke­demonstrasjon fra Det Norske Solistkor. Korpartiene bar preg av et ensemble som har finpusset klang og presisjon gjennom årevis med systematisk arbeid. (...) Solistene trådte fram en etter en fra korets egne rekker, og leverte sangprestasjoner som i stilforståelse, teknisk overskudd og uttrykks­kraft befant seg på svært høyt nivå." Trykk her for å lese anmeldelsen på NRK.no.



Under ledelse av dirigent Grete Pedersen byr Solistkoret på musikk av Johann Sebastian Bach, Ruth Wilhelmine Meyer og Franz Liszt.

Mellom fjord, fjell og fonn ligger Baroniet Rosendal, det lille 1600-talsslottet som har lokka reisende til å ta turen over Hardangerfjorden i mer enn 300 år. Baroniet er i dag rammen rundt Rosendal Kammermusikkfestival, grunnlagt av pianist og kunstnerisk leder Leif Ove Andsnes i 2016

Listen to Solistkoret