Konsert

Adelaide Arts Festival

Solistkoret deltar på en av verdens største musikkbegivenheter

Til Australia med gigantprosjekt

The Psalms Experience er et samarbeid mellom fire av verdens ledende kammerkor om å sette musikk til de 150 salmene i Bibelen. Intensjonen er å vise at de 3000 år gamle tekstene fremdeles er like aktuelle for oss i dag; millioner av mennesker lider på flukt og verdensledere misbruker sin makt.

Prosjektet har tidligere blitt fremført i Nederland, Belgia og USA og våren 2020 inntar korene en av verdens største kunst- og musikkbegivenheter i Adelaide i Australia.

Solistkoret vil gjøre tre konserter 29. februar og 1. og 2. mars.

Les mer om konserten ‘Trust’

Les mer om konserten ‘Abandonment’

Les mer om konserten ‘Path of Life’

Initiativtakerne til ‘The Psalms Experience’ er Nederlands Kamerkoor. De har invitert britiske The Tallis Scholars og Det Norske Solistkor til å delta i prosjektet. I Australia deltar også The Song Company.

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Lars Notto Birkeland

Lars Notto Birkeland er en allsidig musiker med bakgrunn som organist, dirigent, pianist og akkompagnatør. I tillegg til stillinger som kantor i Akershus Slottskirke og undervisningsstillinger ved NMH og Barratt Due musikkinstitutt har han en omfattende frilanskarriere.

Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Hør Solistkoret