Allehelgenskonserter

Med sanger og folkemusiker Tuva Syvertsen, slagverker Hans-Kristian Kjos Sørensen og dirigent Grete Pedersen.

Musikk om håp og lengsel


Velkommen til årets allehelgenskonserter hvor norske folketoner flettes sammen med musikk av danske Per Nørgård og Lars Petter Hagens stillferdige Lament.

Opplev Solistkoret i samspill med den uttrykksfulle sangeren og folkemusikeren Tuva Syvertsen, kjent som frontfigur i Valkyrien Allstars. Sammen fremfører de norske folketoner og sanger.

Konserten ledes av dirigent Grete Pedersen som er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk for vokalensemble.


Prisvinnende musikk fra vår tid


På programmet står Lament av Lars Petter Hagen som slagverker Hans-Kristian Kjos Sørensen bestilte og urfremførte med Solistkoret i 2017.

Verket kan du også høre på albumet Solistkoret ble tildelt Spellemannprisen for i 2020.

Lament bygger på et dikt av E. E. Cummings som poeten skrev til sin far i en alder av seks år. Ordene i diktet trekkes langsomt ut og verket puster i bølger av sorg – vakkert og vondt i samme stund.

Hør et utdrag fra verket under, eller hele her.


På programmet står også musikk av Per Nørgård, en av Danmarks mest betydningsfulle komponister med en produksjon som spenner fra store symfonier til kortfattede stykker for kor. Med et særegent musikalsk språk tematiserer han ofte de eksistensielle spørsmålene med en underfundig lekenhet.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Tuva Syvertsen

Er en norsk musiker og hardingfelespiller. Hun er best kjent som felespiller, vokalist og frontfigur i musikkgruppen Valkyrien Allstars som hun startet sammen med Ola Hilmen og Erik Sollid. Gruppa har gitt ut fire album. Syvertsen har og deltatt på en rekke andre innspillinger med musikalske samarbeidspartnere som Rannveig Djønne, Aasmund Nordstoga, Rita Engedalen og DumDum Boys. Sammen med Sollid vant hun Edvard-prisen i 2015 i åpen klasse og under Spellemannprisen 2021 vant Valkyrien Allstars klassen viser for albumet Slutte og byne mens Syvertsen ble nominert i klassen årets tekstforfatter.

Det Norske Solistkor

Er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Dirigent Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter

Hans-Kristian Kjos Sørensen

Slagverkeren Hans-Kristian Kjos Sørensen er internasjonalt kjent for sin allsidighet og kreativitet. Som solist kan han like gjerne synge og resitere tekst - være skuespiller -, spille cimbalom, samtidig som han trakterer slagverk-instrumentenes arsenal av klangfarger, rytmiske og harmoniske muligheter. The Irish Times skrev: He is probably the best coordinated showman in the world. Sørensen har gitt ut flere cd´r på ECM, bl.a. med Misha Alperin, Arve Henriksen og Christian Wallumrød.

Hør Solistkoret