Allehelgensturné

Med Tuva Syvertsen, Hans-Kristian Kjos Sørensen og dirigent Grete Pedersen.

Allehelgensturné


Norske folketoner flettes sammen med tidligmusikk og Lars Petter Hagens stillferdige verk Lament av sanger Tuva Syvertsen, slagverker Hans-Kristian Kjos Sørensen og Solistkoret.

Konserten ledes av Grete Pedersen som er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble.

Lament

Lars Petter Hagen er ansett som en av våre fremste komponister. Med storskala symfoniske verk så vel som kammermusikk, lydinstallasjoner og musikk for film og fjernsyn viser Hagen et enormt spenn.

Komponist Lars Petter Hagen. Foto: Victoria Stevens
Komponist Lars Petter Hagen. Foto: Victoria Stevens


Lament for kor, elektronikk og perkusjon ble bestilt av slagverker Hans-Kristian Kjos Sørensen og urfremført i 2017. Verket ble spilt inn på albumet med samme navn som Solistkoret ble tildelt Spellemannprisen for i 2020.

Musikken preges av en stillferdighet og langsomhet som kjennetegner flere av Lars Petter Hagens verk.

Hør utdrag her:

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Dirigent Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter

Hans-Kristian Kjos Sørensen

Slagverkeren Hans-Kristian Kjos Sørensen er internasjonalt kjent for sin allsidighet og kreativitet. Som solist kan han like gjerne synge og resitere tekst - være skuespiller -, spille cimbalom, samtidig som han trakterer slagverk-instrumentenes arsenal av klangfarger, rytmiske og harmoniske muligheter. The Irish Times skrev: He is probably the best coordinated showman in the world. Sørensen har gitt ut flere cd´r på ECM, bl.a. med Misha Alperin, Arve Henriksen og Christian Wallumrød.

Tuva Syvertsen

Hør Solistkoret