Allehelgenskonserter

Et stjernelag av orkester, kor, solister og dirigent Grete Pedersen fremfører Gabriel Faurés høyt elskede Requiem og kraftfull musikk av svenske Karin Rehnqvist

Én verdenspremiere, et fredfullt rekviem og storslått musikk om naturens kraft og skjønnhet


Velkommen til årets allehelgenkonserter med kammerorkesteret Ensemble Allegria og Det Norske Solistkor under ledelse av dirigent Grete Pedersen!

Sammen fremfører de franske Gabriel Faurés høyt elskede Requiem og musikk av Karin Rehnqvist, en av vår tids ledende komponister.

Program

Karin Rehnqvist: Ljusfälten og Var inte rädd för mörkret
Robert Schuman: Abendlied
Karin Rehnqvist: Day is here! (Urfremføring)
Gabriel Fauré: Requiem

Varighet: ca. 90 minutter

Om konserten

Mens flere store rekviem inneholder sterke kontraster og mørke satser om dommedag, preges Faurés Requiem av ro, håp og et lysere syn på livet etter døden. Verket er melodisk og vakkert og er et av verdens mest fremførte verk for kor og orkester.

Den prisvinnende barytonen Yngve Søberg er med som solist sammen med sopran Magnhild Korsvik.

Dirigent Grete Pedersen og Solistkoret. Foto: Signe Fugelsteg Luksengaard


Konserten byr også på musikk av Karin Rehnqvist! Med et personlig tonespråk komponerer hun musikk i grenselandet mellom klassisk og folkemusikk.

I tillegg til Var inte rädd för mörkret og Ljusfälten, får publikum oppleve verdenspremieren på Day is here!

Med lekne triller og skimrende klanger skildrer verket skjønnheten i naturen og menneskets dype forbindelse til den. Verket omhandler også en av vår tids største utfordringer, klimakrisen.

Årets allehelgensturné avsluttes under Munchs sol i Universitetets aula. Her fra allehelgenskonserten i 2019.


Day is here! skulle egentlig urfremføres for flere år siden, på slutten av en tørr og regnfattig sommer i Sverige. Skogbranner herjet og temperaturene hadde toppet 30ºC i flere uker. Men samme kveld som urfremføringen skulle finne sted, brøt et voldsomt uvær ut. Lyn, torden og kraftig regnvær gjorde at konserten måtte avlyses.

Hendelsen har en forunderlig parallell til selve stykket som avslutter med en bønn om regn til teksten:

In beauty may I dwell.
In beauty may I walk –
In beauty may it rain on us –

Teksten i stykket er satt sammen av en svensk salme og tradisjonelle tekster fra de amerikanske urfolkene Pawnee, Tohono O’odham og Navajo.

Hjertelig velkommen til konsert!

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Er hele Norges kor – et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret har vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet. Siden 2008 har kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen og de 22 medmusikerne hennes spilt hverandre stadig bedre og vokst til å bli en kraft å regne med i norsk musikkliv.

Grete Pedersen, dirigent

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Yngve Søberg, solist

Yngve Søberg har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Operaakademi i København. Etter studiene debuterte barytonen ved operaen i København. Ved Den Norske Opera var hans første rolle i Puccinis Tosca i 2007. Fra 2010 har han vært en av de faste solistene. Yngve Søberg er en ettertraktet konsertsanger og har gjestet de store skandinaviske orkestrene. Han har vunnet en rekke priser, blant annet Ruud Wallenberg-stipendet og fikk den prestisjefylte Tom Wilhelmsens Opera og Ballett pris i 2012.

Magnhild Korsvik, solist

Hør Solistkoret