The Nordic Choir Expedition

Et hav av stemmer: Ars Nova Copenhagen

Velkommen til minifestivalen Et hav av stemmer med Nordens ledende kor!

Fra 3. til 5. juni fylles Oslo med korsang på høyeste nivå når Eric Ericsons Kammarkör, Det Norske Solistkor, Helsinki Chamber Choir og Ars Nova Copenhagen inntar byen.


Velkommen til minifestivalen Et hav av stemmer! Trykk her for å lese mer om festivalen.

Festivalens avslutningskonsert byr på en reise i naturens kontraster tilbake til barndommens tapte paradis med danske Ars Nova Copenhagen under ledelse av dirigent Graham Ross! På reisen inviteres vi til å reflektere over vårt eget forhold til naturen.

Ars Nova Copenhagen er et internasjonalt anerkjent ensemble med 12 sangere som spesialiserer seg på renessansen polyfone kormusikk og nyskrevet musikk. Det utføres med en presisjon og nerve som vekker oppmerksomhet verden over.

Program for konserten

Caroline Shaw (f. 1982): How to fold the Wind
Nicholas Maw (1935 – 2009): One foot in Eden still I stand
Robert Pearsall (1795 – 1856): Lay a garland
Vaughan Williams (1872 – 1958): The Turtle Dove
John Frandsen (f. 1956): Weather4Casts
James MacMillan (f. 1959): The gallant weaver
Trad., arr James Erb (1926 – 2014): Shenandoah


Denne konserten utforsker det komplekse forholdet mellom oss mennesker og naturen. Vi får musikk fra ulike tider som beskriver hvordan vårt skiftende forhold til naturen har blitt avbildet og speilet i musikken.

Tittelen på konserten er hentet fra Nicolas Maws stykke fra 1990, en vakker og hjerteskjærende refleksjon over hvordan industrialiseringen har utfordret vår følelse av samhørighet til naturen.

Konsertens to andre samtidsverk, Caroline Shaws gåtefulle How to fold the Wind og John Frandsens Weather4Cast, som på prosaisk og ironisk vis tar inn ekte værmeldinger, kan kanskje sees på som mer lettbente uttrykk for det samme, distanserte forholdet.

Disse perspektivene møter en serie stykker som bygger på et eldre, mer umiddelbart forhold til den naturlige verden. Planter, dyreliv, vind og vær brukes som bilder på komplekse menneskelige følelser som tap, håp, lengsel og glede. Flere av verkene er enten direkte basert på tradisjonelle folkesanger fra den engelsktalende verden eller stilistisk inspirert av dem.

Kjøp festivalpass!

Med festivalpass får du tilgang til alle fire konserter i festivalen for kun 700 kr. Trykk her for å kjøpe festivalpass.

Les mer om festivalen her.

Om prosjektet

Konsertene er en del av Et hav av stemmer, Solistkorets flerårige storsatsning som består av konserter, innspillinger og musikalske møteplasser om livet i havet og menneskets relasjon til det. Prosjektet støttes av Sparebankstiftelsen DNB. Festivalen inngår i prosjektet The Nordic Choir Expedition som er støttet av Creative Europe og Nordisk Kulturkontakt. Arrangeres i samarbeid med Universitetets aula.


Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Ars Nova Copenhagen

Graham Ross, dirigent

Hør Solistkoret