Das Paradies und die Peri

Sjelden mulighet til å oppleve Robert Schumanns enestående verk

Et storslagent, melodisk og gripende verk


Fremført av fremragende solister, KORK og Det Norske Solistkor under ledelse av Petr Popelka, sjefsdirigent for KORK.

Das Paradies und die Peri ble en umiddelbar suksess etter urfremførelsen i 1843. Verket vandret mellom Europas konsertscener i flere tiår, men det stilnet litt utpå 1900-tallet, før kor og orkestre gjenoppdaget dette unike verket.

I Norge er Das Paradies und die Peri bare fremført et fåtall ganger, og sist i 2010. Noe av årsaken er kanskje kravene til utøverne, og derfor har KORK og Solistkoret alliert seg med de beste av landets sangsolister: Beate Mordal (sopran), Marianne Beate Kielland (mezzosopran), Bror Magnus Tødenes (tenor), og Aleksander Nohr (bass).

Eventyret om Peri

Das Paradies und die Peri skiller seg ut i Schumanns produksjon. Verket er et oratorium, men ikke et religiøst verk, som tradisjonen er.

Utgangspunktet er Thomas Moores suksessfylte bok Lalla Rookh fra 1817, med en handling inspirert av «Orienten», eksotiske historier inspirert av persisk diktning og eventyr. Her finner vi eventyret om Peri, i persisk mytologi en bevinget ånd, som er utstøtt fra himmerike, og må gjøre seg fortjent med gode gjerninger for å bli tatt inn igjen i Paradis.

Solistkortet gjelder kun for konserten i Nordstrand kirke.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Kringkastingsorkesteret – KORK

Er et orkester på høyt internasjonalt nivå, tilknyttet NRK. Siden starten i 1946 har det blitt kjent både for sin kunstneriske kvalitet, sin allsidighet og lekenhet. KORK spiller alt fra symfonisk repertoar og samtidsmusikk til pop, rock, jazz og folkemusikk, og har samarbeidet med en rekke store internasjonale solister og dirigenter. Miguel Harth-Bedoya er orkestrets sjefdirigent.

Det Norske Solistkor

Er hele Norges kor – et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Beate Mordal

Er født og oppvokst i Molde. Her begynte hun med jazzsang, men ble introdusert til klassisk sang og opera og fortsatte veien på Bachelor i Trondheim og Operaakademiet i København. Våren 2015 fullførte hun utdannelsen, og før hun ble ferdig debuterte hun som Papagena i “Die Zauberflöte” av Mozart, ved Den Kongelige Danske opera. Beate er blitt en ettertraktet konsertsanger, og har samarbeidet mye med barokkensemblet Camerata Øresund i København og sunget repertoar som Messias av Händel, Gloria av Vivaldi, Arianna i Il Giustino av Vivaldi.

Marianne Beate Kielland

Er etablert som en av de fremste konserterende sangere i Europa, og hun er en av få norske sangere som noensinne har blitt nominert til US Grammy. Den allsidige mezzosopranen startet sin internasjonale karriere som ensemblemedlem ved statsoperaen i Hannover. Siden da har hun jobbet jevnlig med ledende orkestre og ensembler med et bredt repertoar helt fra musikk fra det 17. århundre, via klassisisme, romantikk og vår tids musikk.

Bror Magnus Tødenes

Er en norsk tenor som har gjort internasjonal kometkarriere etter at han i 2015 vant Renata Tebaldi International Voice Competition. Han har siden hatt engasjementer ved en rekke europeiske operahus, festivaler og konsertscener. Tødenes fikk sin profesjonelle operadebut som 21-åring. Han har allerede spilt inn et kritikerrost soloalbum og ble i 2016, som 23-åring tilknyttet Wiener Staatsoper. Han har sin utdannelse fra NTNU i Trondheim og ved det berømte Santa Cecilia-akademiet i Roma, der han studerte med Elizabeth Norberg-Schulz.

Aleksander Nohr

Barytonen fra Kjerringøy i Nord-Norge debuterte ved Den Konglige Opera i København – som Dancairo i Bizets Carmen – samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi. I tillegg har han studert ved Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim med prof.. Kåre Bjørkøy, og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med prof.. Kirsten Buhl Møller.

Petr Popelka

På kort tid har Petr Popelka etablert seg som en av de mest spennende unge dirigentene i Europa. Han har vært sjefsdirigent for KORK siden 2020. Fra september 2022 vil han være kunstnerisk leder og sjefsdirigent for Prague Radio Orchestra. Han er også første gjestedirigent for Janáček Philharmonic Orchestra Ostrava.

Hør Solistkoret