The Nordic Choir Expedition

Et hav av stemmer: Det Norske Solistkor

Velkommen til minifestivalen Et hav av stemmer med Nordens ledende kor!

Fra 3. til 5. juni fylles Oslo med korsang på høyeste nivå når Eric Ericsons Kammarkör, Det Norske Solistkor, Helsinki Chamber Choir og Ars Nova Copenhagen inntar byen. Velkommen til minifestivalen Et hav av stemmer!


På festivalens andre konsert presenterer Det Norske Solistkor og dirigent Grete Pedersen glitrende musikk om det ville, vakre, forunderlige havet. Musikken flettes sammen med poesi lest av Tomas von Brömssen, en av Nordens mest folkekjære skuespillere.

Konserten avsluttes med norgespremieren på Between the Earth and Skies av estisk-ukrainske Galina Grigorjeva hvor alle fire kor forenes i en spektakulær avslutning med over 70 sangere!

Program for konserten

Lars Johan Werle: Nautical Preludes (utdrag)
Richard Strauss
: Der Abend
Evert Taube
: Inbjudan till Bohuslän
Alfred Janson
: Tre dikt av Ebba Lindqvist
Arne Melläs
: Havet
Gösta Nystroem
: Tre havsvisioner
Steve Martland
: Sea songs (utdrag)
Gunnar Eriksson
: Glädjestranden (urfremføring)
-
Galina Grigorjeva: Between the Earth and Skies (norsk urfremføring)

Den velkjente skuespilleren Tomas von Brömssen medvirker på konserten.


Et av konsertens hovedverk er Sea Songs av Steve Martland. Martland var en dynamisk kraft i britisk musikkliv og skrev musikk på tvers av musikalske stilarter. Det livlige, minimalistiske stykket skildrer livet til sjømenn og farene som venter på havet. Om samholdet dem imellom, men også om uroen blant familiene som venter hjemme.

Konserten innledes med Nautical Preludes hvor vi følger et handelsskip som reiser ut på de syv hav. Lars Johan Werles kreativitet blomstret da han begynte å jobbe med tekst og stemme og nettopp det er Nautical Preludes et utmerket eksempel på.


I Richard Strauss’ stillfarne Der Abend følger vi de siste solstrålenes ferd mot havet. Schillers vakre tekst om kvelden og nattens ro, om fornyelse og gjenskapelse, er sublimt tonesatt av Strauss.

Havet har en stor betydning for oss i nord. Konsertens andre avdeling byr på små musikalske perler som kretser rundt dette. I flere av stykkene møter vi Ebba Lindqvists uttryksfulle poesi, ikke minst i urfremføringen av Glädjestranden som Gunnar Eriksson har komponert spesielt til Solistkoret.

Etter pausen byr korene på norgespremieren på Between the Earth and Skies. Verket bygger på tekster fra ulike land og kulturer og kretser rundt hva vi kan gjøre for å redde naturen, miljøet og sikre livsgrunnlag for fremtidige generasjoner.

Kjøp festivalpass!

Med festivalpass får du tilgang til alle fire konserter i festivalen for kun 700 kr. Trykk her for å kjøpe festivalpass.

Les mer om festivalen her.

Om prosjektet

Konsertene er en del av Et hav av stemmer, Solistkorets flerårige storsatsning som består av konserter, innspillinger og musikalske møteplasser om livet i havet og menneskets relasjon til det. Prosjektet støttes av Sparebankstiftelsen DNB og Anders Jahres Humanitære Stiftelse. Festivalen inngår i prosjektet The Nordic Choir Expedition som er støttet av Creative Europe og Nordisk Kulturkontakt. Arrangeres i samarbeid med Universitetets aula.


Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Ars Nova Copenhagen

Helsinki Chamber Choir

Eric Ericsons Kammarkör

Grete Pedersen, dirigent

Hør Solistkoret