Oslo-serien

Brahms: Ein deutsches Requiem

Dramatisk kraft og rørende intimt. Solistkoret fremfører Brahms' mesterverk om å gi trøst til mennesker i sorg.

Trøstens konsert


Komponist Johannes Brahms (1833 – 1897) var bare 31 år gammel da han begynte på sitt rekviem. Han hadde da selv opplevd døden på nært hold: Moren døde samme år og Brahms sørget over tapet. Men i stedet for å skrive et rekviem for de døde, ønsket Brahms med sitt Ein deutsches Requiem å trøste de som har mistet noen.

Ein deutsches Requiem er et tidløst verk som vokser i dybde og rikholdighet jo bedre man lærer det å kjenne.

Den første versjonen av verket ble urfremført i Wien i 1867. Reaksjonene var blandede; det ble både buing og oppstyr under konserten, men den markerte likevel starten på langt større interesse for Brahms. To år senere kom den første komplette fremførelse, og nå var mottagelsen overveldende. I løpet av kort tid ble det satt opp konserter over hele Tyskland, og siden har verket vært en sammenhengende publikumssuksess.

Velkommen til allehelgenskonsert med Solistkoret, Ensemble Allegria, Det Norske Blåseensemble, Camilla Tilling (sopran) og Markus Eiche (baryton) og dirigent Grete Pedersen.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret har vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet. Siden 2008 har kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen og de 22 medmusikerne hennes spilt hverandre stadig bedre og vokst til å bli en kraft å regne med i norsk musikkliv.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble er et unikt orkester i dagens kulturliv – satt sammen av 24 av landets fremste profesjonelle musikere. Ensemblets høye kvalitet og kreativitet tiltrekker gjestedirigenter og solister fra hele verden. Ensemblet er basert i Halden, og med en historie tilbake til 1734 er det landets eldste orkester i kontinuerlig drift.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Camilla Tilling

Den svenske sopranen Camilla Tilling gjester jevnlig verdens store konsert- og operascener. Hun har nylig gjestet Concertgebouw i Amsterdam, Los Angeles Philharmonic, Orchestre de Paris, London Symphony Orchestra og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Hun har også deltatt i Peter Sellars iscenesettelser av Bachs pasjoner med Berlinerfilharmonikerne under ledelse av Sir Simon Rattle.

Marcus Eicher

Den anerkjente barytonen Markus Eiche har hatt kontrakter med Wien Staatsoper og den bayerske statsoperaen i München i mange år. På Bayreuth-festivalen i år sang han rollen som Wolfram i ny-produksjonen av Tannhaüser i samspill med blant andre Lise Davidsen. Han gjester jevnlig de store operahusene i verden, som Teatro alla Scala Milano, Komische Oper Berlin, Deutsche Staatsoper Unter den Linden Berlin og Staatsoper Stuttgart. I inneværende år har han også oppdrag på Metropolitan Opera i New York.

Dirigent Grete Pedersen

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Hør Solistkoret