The Nordic Choir Expedition

Et hav av stemmer: Eric Ericsons Kammarkör

Velkommen til minifestivalen Et av av stemmer med Nordens ledende kor!

Fra 3. til 5. juni fylles Oslo med korsang på høyeste nivå når Eric Ericsons Kammarkör, Det Norske Solistkor, Helsinki Chamber Choir og Ars Nova Copenhagen inntar byen.


Velkommen til minifestivalen Et hav av stemmer! Trykk her for å lese mer om festivalen.

Festivalens åpningskonsert byr på et spennende møte med svenske Eric Ericsons Kammarkör under ledelse av Fredrik Malmberg.

Sammen fremfører de musikk som er åndelig, trøstende og rik på mystikk!

Program for konserten

Carl Nielsen (1865 – 1931): Benedictus Dominus
Krzysztof Penderecki
(1933 – 2020): Stabat Mater
Djuro Zivkovic
(f. 1975): Musica Psalterii Gloriosi
Thomas Jennefelt
(f. 1954): Dann entstrahlt…
Sven-David Sandström
(f. 2019): Es ist genug
Matthew Peterson
(f. 1970): brIght
Britta Byström
(f. 1977): Another part of the wood
Felix Mendelssohn-Bartholdy
(1809 – 1847): Richte mich Gott


Om musikken

Konserten åpner med et inderlig stykke av Carl Nielsen – Danmarks "nasjonalkomponist". Stykket ble komponert i årene før hans død, da Nielsen studerte de flerstemte vokalkomposisjonene til renessansekomponister. Videre får vi oppleve Krzysztof Pendereckis gripende Stabat Mater.

Svensk-serbiske Djuro Zivkovic er ansett for å være blant Europas ledende komponister i sin generasjon. Stykket Musica Psalterii Gloriosi er basert på et kjent etiopisk dikt fra 1500-tallet til ære for Jomfru Maria, «Enzira Sebhat».

Teksten til Thomas Jennefelts stykke er hentet fra Det andre Vatikankonsil fra 1965, som uttrykker tidens håp om fred til tross for pågående konflikter og kriger.

Programmet leder oss så over i Sven-David Sandströms kantate Es ist genug, hvor komponisten gjenbruker teksten fra en eldre kantaten samtidig som han sømløst siterer musikken og fletter inn sitt eget materiale.

Poet e. e. cummings' modernistiske, haiku-lignende naturpoesi inspirerte Matthew Petersons An Inner Sky. I siste sats, Bright, er ordene tatt fra hverandre, og satt sammen på en leken og dyp måte.

Teksten til Britta Byströms nyskrevne verk Another part of the wood er hentet fra Shakespeares skuespill En midtsommernattsdrøm, og scenen der Titania vugges i søvn av feene sine.

Felix Mendelssohn-Bartholdys Richte mich Gott regnes som et av hans høydepunkter innen kormusikk, med sitt sterke uttrykk for skjønnhet, fred og kjærlighet.

Kjøp festivalpass!

Med festivalpass får du tilgang til alle fire konserter i festivalen for kun 700 kr. Trykk her for å kjøpe festivalpass.

Les mer om festivalen her.

Om prosjektet

Konsertene er en del av Et hav av stemmer, Solistkorets flerårige storsatsning som består av konserter, innspillinger og musikalske møteplasser om livet i havet og menneskets relasjon til det. Prosjektet støttes av Sparebankstiftelsen DNB. Festivalen inngår i prosjektet The Nordic Choir Expedition som er støttet av Creative Europe og Nordisk Kulturkontakt. Arrangeres i samarbeid med Universitetets aula.Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Eric Ericsons Kammarkör

Fredrik Malmberg, dirigent

Hør Solistkoret