Fest for havet

20. oktober er det duket for en feiring av havet i Universitetets aula!

Fest for havet med sang, fortellinger og film i Universitetets aula

Det er mange kontinenter og øyer, men bare ett verdenshav som forbinder oss alle. Det puster vi inn hvert sekund og vår kropp består av vann og partikler derfra. Nå er det på tide å hylle det! Med sang og vakre filmer. På tide å ta det på alvor. Med fortellinger og ord.

20. oktober slår mange seg sammen for å feire havet. Vi gjør det i navnet til Norges mest kjente hav-eventyrer, Thor Heyerdahl.

Program for feiringen:

  • Musikalske innslag med Solistkoret (Alfred Janson: Vi som er födda vid havet, fra Tre dikt av Ebba Lindquist, Per Nørgård: Drømmesange og Edvard Fliflet Bræin: Ut mot havet)
  • Ordfører Marianne Borgen i den europeiske miljøhovedstaden ønsker velkommen.
  • To forskere og eventyrere forteller: Yngve Kristoffersen (78 år) lot seg fryse inn i isen og drev i løpet av et år forbi Nordpolen. Nina Jensen skal lede verdens største forskningsskip.
  • Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og generalsekretær i WWF Bård Vegar Solhjell oppsummerer kort og konsist hva som er våre utfordringer.
  • Videregående elever fra mange steder i Norge har deltatt i en konkurranse med sine tanker – tre klasser får presentere sine forslag som videoer.

Arrangeres av Thor Heyerdahl Institute i samarbeid med WWF og Solistkoret.

Hør Solistkoret