Avslutningskonsert

Glogerfestspillene

Sjelden mulighet til å oppleve Beethovens storverk ‘Christus am Ölberge’ på Glogerfestspillenes avslutningskonsert

Mektig avslutning på årets Glogerfestspill


Et stjernelag av orkester, kor, dirigent og solister fremfører Ludwig van Beethovens eneste oratorium ‘Kristus ved Oljeberget’ (Christus am Ölberge).

Verket blir sjelden fremført i Norge, men er uten tvil et høydepunkt i den vokalinstrumentale kirkemusikken. Handlingen utspiller seg i hagen Getsemane, rett før Jesus blir tatt til fange. Han ber sin Far om trøst, samtidig som han hilser sin egen korsfestelse velkommen som en “helbredelse av menneskeheten”.

Konserten starter med Gustav Mahlers vakre sang “Ich bin der Welt abhanden gekommen”, en stillferdig hyllest til Beethoven. “Jeg døde fra verdens uro, nå hviler jeg i et stille landskap, jeg lever alene i min himmel, i min kjærlighet, i min sang…”.

Program:

Gustav Mahler / Clytus Gottwald: Ich bin der Welt abhanden gekommen

Ludvig Van Beethoven: Christus am Ölberge, op. 85

Medvirkende

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret har vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet. Siden 2008 har kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen og de 22 medmusikerne hennes spilt hverandre stadig bedre og vokst til å bli en kraft å regne med i norsk musikkliv.

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble er et unikt orkester i dagens kulturliv – satt sammen av 24 av landets fremste profesjonelle musikere. Ensemblets høye kvalitet og kreativitet tiltrekker gjestedirigenter og solister fra hele verden. Ensemblet er basert i Halden, og med en historie tilbake til 1734 er det landets eldste orkester i kontinuerlig drift.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Isa Katharina Gericke

Sopranen Isa Katharina Gericke er kjent for sin allsidighet innen konsert, kammermusikk og opera. Isa har et repertoar som spenner fra barokk til samtid. Hun har gjort seg bemerket med sine egenskrevede konsertforestillinger om sangerinnene Eva Sars Nansen, Kirsten Flagstad og Jenny Lind. Nylig viste hun også nye sider i kabareten Frauen sind keine Engel med musikk fra 1930- og 40-tallets Berlin. Isa er en etterspurt programleder og formidler i ulike konsept bygget rundt klassisk musikk. Isa har vært kunstnerisk leder for Glogerfestspillene siden starten i 2001.

Håkon Kornstad

Håkon Kornstad er utdannet jazzsaksofonist fra NTNU i Trondheim. Der utviklet han ulike samarbeid med blant annet Per Zanussi, Erlend Skomsvoll og Live Maria Roggen. Videre har han spilt sammen med Paal Nilssen-Love og Mats Eilertsen. Under et opphold i New York i 2009 ble Håkon interessert i opera, og begynte å ta timer hos sanglærere i byen. Han har vært student ved Operahøgskolen og debuterte i Den Norske Opera i februar 2012 som Il Podesta. Det er ikke mange som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og enda færre som kan slippe unna med det, men Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger har han den samme evnen til frisk eksperimentering og publikumsvennlig bravur.

Peter Szilvay

Peter Szilvay er utdannet bratsjist og dirigent ved Norges musikkhøgskole og er en sentral skikkelse i norsk musikkliv. I 1996 hadde Peter sin ilddåp som dirigent med Kringkastingsorkestret, som avslutning på diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole. Han var dirigentstipendiat hos Stavanger Symfoniorkester i perioden 1998–2000 og vant den norske dirigentkonkurransen “Årets dirigent” i 1999. Peter har hentet erfaring fra arbeid med en rekke orkestre, som St. Petersburg-filharmonien og Göteborgs Symfoniker.

Hør Solistkoret