Jubileumskonsert

Solistkoret 70 år!

Velkommen til korets store jubileumskonsert

Bli med på feiringen!


Det Norske Solistkor har siden opprettelsen i 1950 opparbeidet seg en unik posisjon i norsk musikkliv. I 2020 feirer koret 70 år og lørdag 17. oktober inviteres det til jubileumskonsert hvor du kan oppleve Solistkoret på sitt beste.

Med på feiringen er Ensemble Allegria, et kammerorkester på internasjonalt toppnivå som har samarbeidet tett med koret de siste årene.

Konserten ledes av Grete Pedersen som i 2020 har vært dirigent for Solistkoret i 30 år.

Sammen fremfører de musikk av blant annet Gustav Mahler, Franz Schubert, Samuel Barber, Joseph Haydn og Richard Strauss. Kvelden byr også på hele tre urfremføringer av svenskene Maja Linderoth og Karin Rehnqvist og danske Bo Holten. Vennligst les mer om programmet under.

Varighet på konserten er ca. 1 time og 45 minutter

Solistkorets dirigent gjennom 30 år, Grete Pedersen, leder jubileumskonserten. Foto: Bård Gundersen.Program for konserten

G. Mahler: Ich bin der Welt abhanden gekommen
M. Linderoth: Den svarta bilden (urfremføring)
S. Barber: Adagio for Strings
B. Holten: Kanon (till Gunnar Eriksson) (urfremføring)
J. Haydn: utdrag fra Årstidene
F. Schubert: Gesang der Geister über den Wassern
R. Strauss: Der Abend
K. Rehnqvist: Le Chant (urfremføring)
J. Haydn: utdrag fra Årstidene, sats 22


Praktisk informasjon og smittevern


Vi tar smittevern på største alvor og vil til enhver tid ta hensyn til Helsemyndighetenes råd for å ivareta dere i publikum. Vennligst les mer om våre smitteverntiltak her.

Vi ber om forståelse for eventuelle endringer dersom situasjonen endrer seg. Alle besøkende skal oppleve at det er trygt å komme på konsert med Solistkoret. Publikum som har kjøpt billetter vil motta informasjon i forkant av konserten.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret har vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet. Siden 2008 har kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen og de 22 medmusikerne hennes spilt hverandre stadig bedre og vokst til å bli en kraft å regne med i norsk musikkliv.

Dirigent Grete Pedersen

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Hør Solistkoret