Jul med Solistkoret og Gjermund Larsen Trio

Velkommen til Solistkorets tradisjonsrike julekonsert

Velkommen til Solistkorets tradisjonsrike julekonsert

Opplev den vakreste julemusikken fremført av Gjermund Larsen Trio og 70-årsjubilant Solistkoret. Konserten ledes av dirigent Grete Pedersen.

Solistkorets julekonserter har blitt en kjær tradisjon for mange med utsolgte konserter de siste årene. I 2020 feirer Solistkoret 70 år og det er med stor glede at jubileumssesongen rundes av med gode venner i Gjermund Larsen Trio!

Trioen har skapt sitt helt egne musikalske univers med impulser fra folkemusikk, jazz, pop, og klassisk musikk. Debutalbumet ’Ankomst’ ble hedret med Spellemannsprisen og gikk rett hjem hos både kritikere og publikum. Musikken er enkel og rørende og treffer en bred klangbunn hos mange.

Solistkoret og Gjermund Larsen Trio har hatt et nært samarbeid de siste årene – både med plateinnspillinger og konserter i inn- og utland. På årets julekonserter får publikum oppleve noen første smakebiter fra en juleplate som spilles inn i 2021.


Praktisk informasjon og smittevern


Vi tar smittevern på største alvor og vil til enhver tid ta hensyn til Helsemyndighetenes råd for å ivareta dere i publikum. Vi ber om forståelse for eventuelle endringer dersom situasjonen endrer seg. Alle besøkende skal oppleve at det er trygt å komme på konsert med Solistkoret. Publikum som har kjøpt billetter vil motta informasjon i forkant av konserten.

Vennligst les mer om våre smitteverntiltak her.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Gjermund Larsen Trio

Felespiller Gjermund Larsen (f.1981) hadde allerede rukket å bli en ettertraktet og erfaren musiker da han i 2007 fikk Grappas debutantpris og platekontrakt. Dermed fikk han også muligheten til å lage det første albumet med trioen med Andreas Utnem (piano/harmonium) og Sondre Meisfjord (kontrabass). Sammen har de funnet frem til et helt særegent uttrykk der elementer fra folkemusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Trioen har gitt ut fire kritikerroste plater så langt. De har vunnet en rekker priser, og har truffet et stort publikum også langt utenfor landegrensene. Gjermund Larsen ble for noen år siden dobbelnominert til Spellemann for den forrige trioplaten Salmeklang, og stakk hjem med én pris, og i 2010 ble han nominert til en Grammy for platen "In Folk Style».

Dirigent Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Hør Solistkoret