Solistkorets juleturné

Med Gjermund Larsen, Stian Carstensen og dirigent Grete Pedersen

Velkommen til Solistkorets julekonsert!


Tre uker før jul reiser Solistkoret på juleturné og selveste Gjermund Larsen, Stian Carstensen, og Grete Pedersen er med.

Solistkorets julekonserter har blitt en kjær tradisjon for mange de siste årene. På årets julekonserter smeltes norske folketoner sammen med juleklassikere og sanger fra den engelske tradisjonen.

Gjermund Larsen har medvirket på flere av Solistkorets konserter de siste årene. Foto: Geir Dokken.


Gjermund Larsen
har markert seg som en av landets fremste musikere. Han imponerer publikum med sitt stemningsfull spill, men han har også en folkelig og lun tone.

Stian Carstensen har vært en sentral utøver innenfor jazz og folkemusikk gjennom 30 år. Han er kanskje mest kjent fra bandet Farmers Market, og for å spille trekkspill, men Stian Carstensen kan like gjerne plukke opp fløyten, gitaren, eller banjoen; alt med samme selvfølgelighet og virtuositet.

Dirigent for konsertene er Grete Pedersen.

I mellomtiden kan du nyte dette opptaket fra fjorårets julekonsert:

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Stian Carstensen

Stian Carstensen er kanskje mest kjent som frontfigur i bandet Farmers Market som bl.a. mottok Spellemannspris i åpen klasse 2009 og 2012. Han er multi-instrumentalist og spiller bl.a. trekkspill, gitar, banjo, pedal steel-gitar, bulgarsk fløyte og sekkepipe. Repertoaret strekker seg fra folkemusikk til klassisk og improvisasjonsmusikk i forskjellige former.

Gjermund Larsen

Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002, og avla sin Diplomeksamen i folkemusikk Norges musikkhøgskole i 2008. Han opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 36 år har Gjermund allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele seks ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.

Dirigent Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Hør Solistkoret