Solistkorets julekonsert

Tre uker før jul legger Solistkoret ut på sin tradisjonsrike juleturné

Velkommen til julekonsert!


Solistkorets julekonserter har blitt en kjær tradisjon for mange. På årets konserter smeltes norske folketoner sammen med juleklassikere og sanger fra den engelske tradisjonen.

Med på turnéen er to av landets mest ettertraktede musikere: Gjermund Larsen på fele og Sondre Meisfjord på kontrabass. I tillegg medvirker internasjonalt anerkjente Marco Ambrosini på strengeinstrumentet nøkkelharpe. Dirigent for konsertene er Grete Pedersen.

Gjermund Larsen har medvirket på flere av Solistkorets konserter de siste årene. Foto: Geir Dokken.

Gjermund Larsen imponerer publikum med sitt stemningsfull spill, men han har også en folkelig og lun tone. Med Gjermund Larsen Trio, hvor Sondre Meisfjord spiller kontrabass, har han skapt et unikt musikalsk univers som har gitt både nasjonalt og internasjonalt gehør.

Italienske Marco Ambrosini medvirker på nøkkelharpe. Foto: Volker Dautzenberg

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Gjermund Larsen

Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002, og avla sin Diplomeksamen i folkemusikk Norges musikkhøgskole i 2008. Han opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 36 år har Gjermund allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele seks ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.

Sondre Meisfjord

Har sin bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, og mottok Spellemannspris i 2002 som medlem av Come Shine. Sondre spiller med Kari Bremnes, og er en av landets mest ettertraktede bassister.

Marco Ambrosini

Etter å ha studert fiolin og komposisjon, viet Marco Ambrosini seg til det svenske strykeinstrumentet nøkkelharpe. Han regnes som en av pionerene innenfor feltet utenfor Skandinavia og er en etterspurt musiker og solist på internasjonale konsertscener som La Scala i Milano, Alte Oper i Frankfurt, Filharmonien i Köln, og Carnegie Hall i New York. Han underviser ved flere konservatorier i Europa og har spilt inn mer enn 160 CD-er. De siste ti årene har han gitt ut musikk på plateselskapene ECM, Sony Classical og tyske Harmonia Mundi.

Dirigent Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Hør Solistkoret