Jul med Solistkoret

Tre uker før jul legger Solistkoret ut på juleturné med Gjermund Larsen på fele og dirigent Grete Pedersen

Velkommen til stemningsfull julekonsert!


Julesanger rommer mange valører og stemninger. Fra glede og jublende fest, til sår melankoli og lengsel.

På årets julekonserter beveger vi oss mellom sjangre og musikalske uttrykk. Norske folketoner smelter sammen med julemelodier fra ulike tider og deler av verden.

Solistkorets julekonserter har blitt en kjær tradisjon for mange. På årets konserter får publikum oppleve smakebiter fra korets nye julealbum Veni – Songs of Christmas II, og høydepunkter fra deres første julealbum, Rós.

Gjermund Larsen. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.


Med på konsertene er tre strålende musikere: Gjermund Larsen (fele), Sondre Meisfjord (kontrabass) og Angela Ambrosini (nøkkelharpe).

Gjermund Larsen imponerer publikum med sitt stemningsfulle spill med en folkelig og lun tone. Med Gjermund Larsen Trio, hvor Sondre Meisfjord spiller kontrabass, har han skapt et unikt musikalsk univers som har gitt både nasjonalt og internasjonalt gehør.

Dirigent for konsertene er kunstnerisk leder for Solistkoret, Grete Pedersen.

Stemningsbilde fra generalprøve til korets julekonsert i 2021. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.

Trykk på videoen for en smakebit fra Solistkorets julekonsert.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Er hele Norges kor – et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Gjermund Larsen, fele

Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002, og avla sin Diplomeksamen i folkemusikk Norges musikkhøgskole i 2008. Han opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 36 år har Gjermund allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele seks ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.

Angela Ambrosini, nøkkelharpe

Angela Ambrosini har spilt nøkkelharpe siden 2010. I 2013 deltok hun som musiker og komponist i prosjektet ENCORE. Samme år turnerte hun i Frankrike med folkesanger Lucilla Galeazzi, i Tyskland med tidligmusikkensemblet Oni Wytars, og året etter gjorde hun sin første duokonsert med sin far Marco Ambrosini som også spiller nøkkelharpe. Angela Ambrosini har blant annet spilt med vokalensemblet Vox Clamantis, Estonian Philharmonic Chamber Choir og Czech Tiburtina Ensemble. Hun er sertifisert ved The European Nyckelharpa Training og studerer i dag ved Trossingen University of Music.

Sondre Meisfjord, kontrabass

Har sin bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, og mottok Spellemannspris i 2002 som medlem av Come Shine. Sondre spiller med Kari Bremnes, og er en av landets mest ettertraktede bassister.

Grete Pedersen, dirigent

Er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Hør Solistkoret