Juleoratoriet

Solistkoret og Ensemble Allegria fremfører julens store klassiker

Alle tiders musikalske julefortelling 


Johann Sebastian Bach sitt livsbejaende Juleoratorium står på programmet for årets julekonserter med Det Norske Solistkor, Ensemble Allegria og dirigent Grete Pedersen. Sammen fremfører de julens store klassiker!

Verket er for mange en kjær del av juletradisjonen. 300 år etter urfremførelsen er Bachs høytidelige og storslagne verk med fortellende resitativer og vakre arier mer populært enn noen gang.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

Musikken er komponert over juleevangeliet og formidler fortellingen om Jesu fødsel. Oratoriet består av seks deler som på Bachs tid ble fremført over seks helligdager. På denne konserten får vi høre de tre første.

«Jauchzet, frohlocket!» – «Rop ut i glede!», jubler koret og får følge av pauker, trompeter og orkesteret i åpningskoret som feirer Jesu fødsel. Englesangen på Bethlehemsmarken er et høydepunkt når koret synger ut i jubel sammen med fullt orkester.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

Med nyskapende kraft og kunstneriske visjoner har dirigent Grete Pedersen ledet Det Norske Solistkor til stadig nye musikalske høyder. Sommeren 2025 gir hun stafettpinnen videre etter 35 år som kunstnerisk leder, samme år som koret markerer sitt 75-årsjubileum.

Det er første gang Solistkoret og dirigent Grete Pedersen fremfører Bachs Juleoratorium sammen. Årets juleturné markerer en monumental avslutning på en rekke bejublede juleprosjekter de har gjort sammen.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Ensemble Allegria

Grete Pedersen, dirigent

Hør Solistkoret