Festival

Kirkemusikkfestivalen 20 år!

Urfremføring av Bent Sørensens Matteuspasjon på Kirkemusikkfestivalens avslutningskonsert

Kirkemusikkfestivalen feirer sitt 20. år med å bestille en ny Matteuspasjon av den danske komponisten Bent Sørensen. Sørensen er en av vår tids mest anerkjente komponister, ettertraktet både i Danmark og i resten av Europa.

På denne konserten får du 20% rabatt med Solistkortet.

Det blir derfor en stor begivenhet når Ensemble Allegria og Solistkoret urfremfører bestillingsverket under festivalens avslutningskonsert i jubileumsåret.

Som tittelen tilsier, vil tekstmaterialet i hovedsak hentes fra Matteusevangeliet. Sørensen vil imidlertid også bruke elementer fra Johannesevangeliet, tradisjonelle messetekster og poesi av Edith Södergran, Anna Akhmatova og Emily Dickinson. Tekstene skildrer lidelseshistorien, i det Sørensen selv beskriver som «Jesus’, menneskets, livets og kjærlighetens pasjon».

Verket er skrevet for strykeorkester, 10 blåsere og 8-stemmig kor – fordelt på to grupper som plasseres langt fra hverandre i kirkerommet. Det er også fire solistroller i verket, som alle fylles av sangere fra Solistkoret.

Medvirkende

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret har vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet. Siden 2008 har kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen og de 22 medmusikerne hennes spilt hverandre stadig bedre og vokst til å bli en kraft å regne med i norsk musikkliv.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Grete Pedersen

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Hør Solistkoret