Magnificat

Solistkoret og Finsk Barokkorkester fremfører kraftfull musikk av far og sønn Bach!

Musikalske lyspunkt


Opplev lyden av et nytt samarbeid mellom Solistkoret og Finsk Barokkorkester!

Sammen fremfører de verker av Johann Sebastian og Carl Philipp Emanuel Bach – livsbejaende musikk som bringer kraft og glede inn i hverdagen.

Konserten er delvis en kopi av en veldedighetskonsert i Hamburg i 1786, hvor J. S. Bachs Credo, kronjuvelen i hans h-mollmesse, trolig ble urfremført sammen med C. P. E. Bachs første store verk for kor: Magnificat.

Opplev når Solistkoret, Finsk Barokkorkester og dirigent Nils Schweckendiek bringer til live konserten fra 1786.

Finsk Barokkorkester er internasjonalt anerkjent for sine fremragende opptredener, kreative konsertprogrammering og samarbeid med ledende ensembler og solister.

Program

Carl Philipp Emanuel Bach: Magnificat
Johann Sebastian Bach: Credo fra H-mollmessen

Varighet: ca. 1 time og 40 minutter

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Finsk Barokkorkester

FiBO ble grunnlagt i 1989 og er internasjonalt anerkjent for sine fremragende opptredener, kreative konsertprogrammering og samarbeid med ledende ensembler og solister. I kjernen er FiBO et barokkorkester, men de fremfører også tidlig barokk og romantikk, så vel som musikk av Jean Sibelius og ny musikk skrevet for tidstypiske instrumenter. Deres siste utgivelse, Il labirinto armonico (BIS Records), har fått betydelig internasjonal anerkjennelse som Gramophone Editor’s Choice og Diapason d’or.

Det Norske Solistkor

Er hele Norges kor – et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Dirigent Nils Schweckendiek

Har vært kunstnerisk leder for Helsinki kammerkor siden 2007. I 2014 ble han utnevnt som professor i korledelse ved Sibelius-akademiet ved University of the Arts Helsinki. Siden debuten på den finske nasjonaloperaen i 2006, har Schweckendiek ledet orkestre, ensembler og kor i en rekke europeiske land, i USA og Kina. Han har vunnet flere priser og har medvirket på kritikerroste plateinnspillinger. Nylig har han vært gjestedirigent for Helsinki Philharmonic Orchestra, Finish Radio Symphony Orchestra, RIAS Kammerchor og Chamber Choir Ireland.

Hør Solistkoret