Bent Sørensen: Matteuspasjon

Nå får publikum endelig oppleve Sørensens kritikerroste kjærlighetspasjon!

En poetisk, vakker og lavmælt kjærlighetspasjon


«Bent Sørensens nye Matteuspasjonen snakker rett til hjertet (...) Det er et usedvanlig godt verk, og et klart høydepunkt i musikkåret.» Musikkanmelder Maren Ørstavik for Aftenposten.


Alt ligger til rette for en stor konsertopplevelse når Grete Pedersen på ny leder Solistkoret, Ensemble Allegria, solister og blåsere gjennom Bent Sørensens kritikerroste Matteuspasjon på Kirkemusikkfestivalens avslutningskonsert.

Bent Sørensen er en av vår tids mest anerkjente komponister. Kirkemusikkfestivalen bestilte en ny Matteuspasjon av komponisten i anledning festivalens 20-årsjubileum i 2020. Konserten ble dessverre utsatt, og verket ble urfremført digitalt under festivalen i 2021.

Nå får publikum endelig oppleve dette praktfulle verket live på konsert!

Selv beskriver Sørensen verket som en kjærlighetspasjon til menneskeheten. Teksten er kuratert av Jakob Holtze. Store deler er hentet fra Matteusevangeliet, men Holtze har også lagt til fragmenter fra Johannesevangeliet, fra tradisjonelle messetekster og poesi av blant annet Edith Södergran, Anna Akhmatova, Emily Dickinson, og den danske lyrikeren Søren Ulrik Thomsen.

De fire solistrollene fylles av sangere fra Solistkoret.

Medvirkende

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret har vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet. Siden 2008 har kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen og de 22 medmusikerne hennes spilt hverandre stadig bedre og vokst til å bli en kraft å regne med i norsk musikkliv.

Det Norske Solistkor

Er hele Norges kor – et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Grete Pedersen

Er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.

Hør Solistkoret