O Listen-listen-listen

Velkommen til høstkonsert med Solistkoret og dirigent Martina Batič

Martina Batič vender endelig tilbake for å dirigere Solistkoret

Den slovenske dirigenten, som de siste årene har vært dirigent for radiokoret i Frankrike, samarbeidet for første gang med koret i 2019.

Nå møtes de for konsert i storslåtte Marmorsalen på Sentralen i Oslo!

På programmet står musikk som er skrevet til fremragende poesi og litteratur av høyt elskede komponister fra Russland, Polen og Martinas hjemland, Slovenia.

To hovedverk denne kvelden er komponist Sofia Gubaidulinas hyllest av den russiske poeten Marina Tsvetaeva og Dmitrij Sjostakovitsjs Ten Poems on Text by Revolutionay poets. Som tittelen tilsier, har Sjostakovitsj skrevet musikk til poetiske dikt om revolusjon og kamp fra det 19. og 20. århundret.

Program

Sofia Gubaidulina (f. 1931): Hommage à Marina Tsvetaeva (utdrag)
Dmitri Šostakovic (1906 – 1975): Ten Poems on Text by Revolutionary poets (utdrag)
Karol Szymanowski (1882 – 1937): Kurpie Songs
Uros Krek (1922 – 2008): Three Autumn songs
Igor Stravinsky (1882 – 1971): The dove descending

Billetter

På disse konsertene får du rabatt med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område (gjelder ikke der vi tilbyr plassbilletter)
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Dirigent Martina Batič

Martina Batič har vært musikalsk leder og dirigent for det franske radiokoret siden september 2018. Hun har studert ved Universitetet i Ljubljana og høyskolen for musikk og teater i München, hvor hun fullførte en master i kordirigering i 2004. Fra 2004 til 2009 var Batič kormester ved den slovenske Nasjonaloperaen, og fra 2009 ledet hun Slovenian Philharmonics, hvor hun også var kunstnerisk leder for Slovenian Philharmonic Choir. Batič mottok den prestisjefylte Eric Ericson Award i 2006, og siden har hun gjestet blant annet det danske radiokoret, Deutsche Kammerchor BR Chor, MDR Chor, SWR Chor og ChorwerkRuh. Hun samarbeider regelmessig med Sveriges Radiokör, Eric Ericsons Kammarkör, RIAS Kammerchor, The Netherlands Radio Choir og Flemish Radio Choir.

Hør Solistkoret