Solistkoret og Martina Batič: O Listen

Martina Batič vender endelige tilbake til Norge for å dirigere Solistkoret i sesongens høstkonsert

Velkommen til høstkonsert i storslåtte Marmorsalen på Sentralen.


Martina Batič vender endelig tilbake til Norge for et nytt samarbeid med Solistkoret.

Den slovenske dirigenten har vært musikalsk leder og dirigent for radiokoret i Paris siden 2018, og samarbeidet for første gang med Solistkoret i 2019.

Bli med på en reise østover og opplev musikk skrevet av høyt elskede komponister fra Russland, Polen og Slovenia, til betydningsfulle tekster og poesi.

Program

Sofia Gubaidulina (f. 1931): Hommage à Marina Tsvetaeva (utdrag)
Dmitrij Sjostakovitsj (1906 – 1975): Ten Poems on Text by Revolutionary poets (utdrag)
Karol Szymanowski (1882 – 1937): Kurpie Songs
Uros Krek (1922 – 2008): Three Autumn songs
Igor Stravinsky (1882 – 1971): Anthem. (The dove descending breaks the air)

Om konserten

To hovedverk denne kvelden er Sofia Gubaidulina sin hyllest av den sentrale, russiske poeten Marina Tsvetaeva, og Dmitrij Sjostakovitsj sine korte stykker til tekster av revolusjonære poeter.

På programmet står også musikk av en av Polens fremste komponister: Karol Szymanowski. Kurpie Songs er det første verket han skrev med sterk inspirasjon fra folkemusikken i kulturen og regionen Kurpie i Polen.

Med Three Autumn Songs skaper slovenske Uroš Krek en nyromantisk og folkloristisk ramme rundt John Gracen Browns poesi. I det første av de tre diktene finner vi tittelen på kveldens konsert:

O listen – listen – listen / to the wind in the / autumn woods. / It sings, and sings and sings.

Konserten avsluttes med Igor Stravinsky sin korte hymne skrevet til en tekst av komponistens venn og samarbeidspartner T. S. Elliot.

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Dirigent Martina Batič

Martina Batič har vært musikalsk leder og dirigent for det franske radiokoret siden 2018. Hun har studert ved Universitetet i Ljubljana og høyskolen for musikk og teater i München, hvor hun fullførte en master i kordirigering i 2004. Fra 2004 til 2009 var Batič kormester ved den slovenske Nasjonaloperaen, og fra 2009 ledet hun Slovenian Philharmonics, hvor hun også var kunstnerisk leder for Slovenian Philharmonic Choir. Batič mottok den prestisjefylte Eric Ericson Award i 2006, og siden har hun bl.a. gjestet det danske radiokoret, Deutsche Kammerchor BR Chor, MDR Chor, SWR Chor og ChorwerkRuh. Hun samarbeider regelmessig med Sveriges Radiokör, Eric Ericsons Kammarkör, RIAS Kammerchor, The Netherlands Radio Choir og Flemish Radio Choir.

Hør Solistkoret