Solistkoret og Martina Batič: O Listen

Velkommen til høstkonsert med Solistkoret og Martina Batič – et fyrverkeri av en dirigent!

Naturen, mennesket og musikken


Martina Batič vender endelig tilbake for et nytt samarbeid med Solistkoret! Den slovenske dirigenten har siden 2018 ledet det franske radiokoret og har markert seg som en av de ledende dirigentene i sin generasjon.

Bli med på en reise østover og opplev musikk skrevet av høyt elskede komponister fra Russland, Polen og Slovenia, til betydningsfulle tekster og revolusjonær poesi.

Velkommen til samtale om konserten med dirigent Martina Batič og sanger i Solistkoret, David McCune, fra kl. 18.30 i Marmorsalen. Samtalen er inkludert i konsertbilletten.

Program

Sofia Gubaidulina: Hommage à Marina Tsvetaeva (utdrag)
Igor Stravinsky: Anthem. (The dove descending breaks the air)
Uroš Krek: Three Autumn songs
Karol Szymanowski: Kurpie Songs
Trad. arr. Alnæs: Jeg lagde mig saa sildig
Trad. arr. Nystedt: Jesus, din søte forening å smake
Dmitrij Sjostakovitsj: Ten Poems on Text by Revolutionary poets (utdrag)

Om konserten

De sterke forbindelsene mellom musikk og natur, men også mennesket og naturen, er tema som forenes i kveldens program.

Vi får blant annet høre musikk skrevet til revolusjonær poesi av Dmitrij Sjostakovitsj, og Sofia Gubaidulina sin hyllest av den ledende russiske poeten Marina Tsvetaeva.

Programmet er satt sammen spesielt med tanke på årstiden vi nå befinner oss i. Tittelen på konserten er hentet fra komponist Uroš Krek sine tre sanger til høsten som Solistkoret og Batič vil fremføre denne kvelden:

O listen – listen – listen
to the wind in the
autumn woods.
It sings, and sings and sings.

Come sit by the fire
and we shall whisper
and sleep
till the dawn
stretches
across the sky

Autumn is casting its gold away.


På programmet står også musikk av en av Polens fremste komponister: Karol Szymanowski. Kurpie Songs er det første verket han skrev med sterk inspirasjon fra folkemusikken Kurpie-regionen i Polen.

Velkommen til høstkonsert i storslåtte Marmorsalen på Sentralen!

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Dirigent Martina Batič

Martina Batič har vært musikalsk leder og dirigent for det franske radiokoret siden 2018. Hun har studert ved Universitetet i Ljubljana og høyskolen for musikk og teater i München, hvor hun fullførte en master i kordirigering i 2004. Fra 2004 til 2009 var Batič kormester ved den slovenske Nasjonaloperaen, og fra 2009 ledet hun Slovenian Philharmonics, hvor hun også var kunstnerisk leder for Slovenian Philharmonic Choir. Batič mottok den prestisjefylte Eric Ericson Award i 2006, og siden har hun bl.a. gjestet det danske radiokoret, Deutsche Kammerchor BR Chor, MDR Chor, SWR Chor og ChorwerkRuh. Hun samarbeider regelmessig med Sveriges Radiokör, Eric Ericsons Kammarkör, RIAS Kammerchor, The Netherlands Radio Choir og Flemish Radio Choir.

Hør Solistkoret