Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

En begivenhet står for tur når Solistkoret og Ensemble Allegria urfremfører et nytt Requiem!

Kirkemusikkfestivalen har sjelden opplevd så mange positive, overveldende og ektefølte tilbakemeldinger som etter urfremføringen av Tyler Futrells Stabat mater i 2022.

Program for konserten

Thomas Tallis (1505 – 1585): If ye love me
Tyler Futrell (f. 1983): Rest – Requiem for Strings and Voices
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Misericordia Domini
Thomas Tallis (1505 – 1585): Spem in alium
Vaughan Williams (1872 – 1958): Tallis Variations

Tyler Futrells evne til å kombinere estetikk og realisme, til å lage noe som er intellektuelt spennende, men først og fremst taler rett til folks hjerter, er unik.

Foto: Tyler Futrell

Festivalen har derfor bestilt et nytt verk av komponisten som skal urfremføres på årets festival av Ensemble Allegria og Solistkoret under ledelse av dirigent Grete Pedersen.

... Det var da du sa, halvt ut i luften halvt til meg: Den som har elsket lenge har ikke levd forgjeves. Og det var da jeg fikk øye på de første ildfluene i mørket, knitrende med lysblink rundt hodet ditt. Det var da. (fra Rolf Jakobsen, Ildfluene)
Fra Kirkemusikkfestivalen 2022. Foto: Anders Lillebo


Teksten er satt sammen av de tradisjonelle rekviem-tekstene, samt en rekke mer moderne tekster, spesielt dikt av Rolf Jakobsen som ble skrevet etter at han mistet sin kone. Tekstene omhandler døden, vårt forhold til den og hva den representerer i livene våre.

Jeg ønsket å skrive et rekviem fra et humanistisk perspektiv, et rekviem som taler til de av oss som er igjen, som gjenspeiler de uavklarte tapsfølelsene mange av oss bære på og forsøker å bearbeide. Vi sørger, vi savner, noen ganger er vi til og med sinte for at vi er forlatt, eller sinte på oss selv for det vi ikke gjorde da vi fortsatt hadde muligheten. Komponist Tyler Futrell om stykket.

På konserten vil ensemblene også fremføre fremføre Spem in alium og If ye love me av Thomas Tallis, Tallis Variations av Vaughan Williams og Misericordia Domini av Wolfgang Amadeus Mozart.

Medvirkende

Ensemble Allegria

Det Norske Solistkor

Grete Pedersen, dirigent

Hør Solistkoret