Joseph Haydns
Paukemesse

Under ledelse av Grete Pedersen fremfører Solistkoret Ung og musikere fra Dextra Musica Joseph Haydns kraftfulle Paukemesse!

Viktig informasjon til publikum:

Denne konserten skulle vært i Jeløy kirke 21. april 2024, men må dessverre utsettes til et senere tidspunkt.


Bønn om fred i en tid av krig

Velkommen til konsert med noen av landets fremste unge sangere under ledelse av dirigent Grete Pedersen. Med seg har de fremragende musikere og uttrykksfull musikk av Joseph Haydn!

Missa in tempore belli (Messe i krigstid) kalles ofte Paukemessen på grunn av sin utstrakte og dramatiske bruk av pauker. Koret opptrer med stor kraft og har en sentral plass i verket.

Verket fremføres her i en kammerversjon av en strykekvintett bestående av noen av våre mest talentfulle unge musikere, trompeter og pauker.

Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues

Paukemessen ble komponert i 1796, en urolig tid i Europa. Østerrikske styrker ble angrepet på to fronter av Napoleon og for første gang siden 1600-tallet var landet igjen under okkupasjon.

Det var med dette urolige bakteppet at 64 år gamle Joseph Haydn komponerte sin paukemesse. Paukesoloen i stykket etterfølges av triumferende trompetfanfarer som leder over i den uttryksfulle delen dona nobis pacem ("gi oss fred").

Joseph Haydn var en av de mest betydningsfulle, innovative og produktive komponistene i sin tid og hadde enorm betydning også for komponistene som kom etter.

Ung
Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues

Publikum får også oppleve nye arrangement av Gunnar Eriksson over religiøse folketoner fra Voss.

Solistkoret Ung ble etablert i 2020 og har på kort tid etablert et særegent uttrykk. I fjor gjorde ensemblet sin festspilldebut på Festspillene i Bergen for en utsolgt Håkonshall og i desember delte de scenen med selveste Lise Davidsen. For å fremføre Haydns Paukemesse forener de unge sangtalentene krefter med et kammerensemble fra Dextra Musica under ledelse av Grete Pedersen.

Sandine Ung
Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Solistkoret Ung

Musikere fra Dextra Musica

Grete Pedersen, dirigent

Hør Solistkoret