Solistkoret & Grete Pedersen

Konserter i Drammen og Hannover med musikk av J. S. Bach og noen av våre fremste samtidskomponister på programmet

Felespiller og komponist Gjermund Larsen er utropt til en av Norges mest spennende musikere. Han har skrevet ny musikk og spilt med Solistkoret ved flere anledninger de siste årene.


Sammen med dirigent Grete Pedersen har de blitt invitert til festivalene Drammen Sacred og Chor.com i Hannover, hvor de også vil delta på workshop og masterclass i tillegg til konsertene.

Med seg har de musikk av Johann Sebastian Bach og tre glimrende verker skrevet av komponistene Ørjan Matre, Eivind Buene og Maja Linderoth.

Program

Ørjan Matre (f. 1979): Utdrag fra Orphic Song, ‘Hyphnos’ og ‘Rite’
Eivind Buene (f. 1973): Schubert Singt II
Maja Linderoth (f. 1989): Sonatform denaturerad prosa
Nytt stykke, Gjermund Larsen
J.S. Bach (1685 – 1750): Singet dem Herrn ein neues Lied


Mer om musikken

I Schubert Singt II forsøker Eivind Buene å mane frem Schuberts stemme slik han forestiller seg den. Tekstene er henter fra Schuberts dagbok og hans velkjente Gesang der Geister über den Wassern.

Sonatform denaturerad prosa av den svenske komponisten Maja Linderoth er et stykke som har fulgt Solistkoret i flere år. Verket er skrevet til et surrealistisk dikt av Gunnar Ekelöf og utforsker hva språket vårt og alle dets bestanddeler og begrensinger består av.

Orphic Songs ble bestilt og urfremført av Solistkoret i 2016. Tittelen på stykket refererer til orfismen – en betegnelse på en religiøs praksis med opprinnelse i antikken som er forbundet med litteratur tilskrevet myten om Orfeus.

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Gjermund Larsen

Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002, og avla sin Diplomeksamen i folkemusikk Norges musikkhøgskole i 2008. Han opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 36 år har Gjermund allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele seks ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.

Dirigent Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Hør Solistkoret