Festival

Sesongåpning på Ultimafestivalen!

Sesongens første mulighet til å oppleve Solistkoret

Sesongens første mulighet til å oppleve Solistkoret


Høstens sesongåpning finner sted på Ultimafestivalen i Oslo, Nordens største festival for samtidsmusikk! Et halvt år har gått siden forrige konsert med publikum i salen og vi gleder oss stort til å endelig kunne synge for dere igjen.

Startskuddet for årets Ultimafestival setter søkelys på den globale krisen – en feiring av samtidsmusikkens evne til innovasjon, improvisasjon og overlevelse.

Vennligst les mer om konserten her.

Program for konserten


George Lewis:
Åpningstale

Brigitta Muntendorf & Stephanie Thiersch: Research Into the Archipelago (2020, WP)
Det Norske Solistkor, danser, elektronikk

Ørjan Matre: Trompeten, Nachts und Untergang (2020, WP)
Tine Thing Helseth – trompet
Det Norske Solistkor

OEIN Ensemble, Bolivia: From the 84 Days (2020, WP)
Kortfilmversjon - regissør Philipp Hartmann

Nils Henrik Asheim: Muohta (2017)
Det Norske Solistkor & Ensemble Allegria

Billetter

Dette er en arkivert konsert.

Medvirkende

Tine Thing Helseth

Tine Thing Helseth har allerede etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, med sitt karakteristiske myke og klare spill. Hun har vært solist i ledende orkestre fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene. I 2007 opptrådte Tine med åpningsnummer under Nobels Fredspris-konsert, som ble sett av TV-seere over hele verden. Samme år kom hennes debut-album, som hun mottok Spellemannpris som "Årets nykommer" for, og som av Aftenposten ble utnevnt til ”årets klassiske album”. Hennes andre album fra 2009, Mitt hjerte alltid vanker – som besto av en samling av julemelodier – solgte til gull etter kun tre uker. Hennes tredje album, Storyteller, kom i 2011 som det første av i alt fire album utgitt igjennom det internasjonale plateselskapet EMI. I 2013 ble Tine nominert til "årets nykommer" av The Classic Brit Awards for albumet Tine.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret har vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet. Siden 2008 har kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen og de 22 medmusikerne hennes spilt hverandre stadig bedre og vokst til å bli en kraft å regne med i norsk musikkliv.

Grete Pedersen

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innen barokk, klassisk musikk og samtidsmusikk. Hun er for pioner å regne i sin tilnærming til folkemusikk og norsk kvedetradisjon for vokalensemble. Grete Pedersen er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole, og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor.gret

Hør Solistkoret