Sesongåpning!
Solistkoret & Yuval Weinberg

Gjenåpningskonsert i byens flotteste rom for korsang

Velkommen tilbake, kjære publikum!


Over ti måneder har gått siden sist vi kunne møtes på konsert. Vi gleder oss stort til å feire sesongåpningen og gjenforeningen med dere i selveste Universitetets aula – byens flotteste rom for korsang!

Konserten ledes av Yuval Weinberg, 1. gjestedirigent for Solistkoret og sjefsdirigent for tyske SWR Vokalensemble.

På programmet står Edvard Griegs velkjente og høyt elskede I Himmelen og Hvad est du dog skjøn fra verket Fire salmer – det siste komponisten skrev før sin død i 1907.

I tillegg vil vi bli kjent med musikk av danske Pelle Gudmundsen-Holmgreen, ungarske Peter Eötvös og walisiske Paul Mealor som uttrykker kraften og bredden i den menneskelige stemmen.

Komponistene har det til felles at de har brukt renessansemusikk som inspirasjon for å skape nye, særegne stiler.

Program

Edvard Grieg (1843 – 1907): Fra fire salmer: Hvad est du dog skjøn og I Himmelen
Peter Eötvös (f. 1944): Drei Madrigalkomödien
Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932 – 2016): Three stages
Paul Mealor (f. 1975): Now sleeps the Crimson Petal

Mer om musikken

Three stages er oppløftende musikk som stadig overrasker. Første del er et lappeteppe av uttrykk hvor rop fra gatene i København blandes med franske chansos og sitater fra den italienske komponisten Luciano Berio.

Fra byens mylder av uttrykk beveger vi oss til landlige strøk når Solistkorets sangere imiterer lyden av forskjellige fuglearter.

I det teatralske stykket Drei Madrigalkomödien trer tolv av korets sangere inn i roller som syngende skuespillere.

Vi hører blant annet lyden av insekter som synger av glødende lykke i sommernatten, men som til slutt oppløses i flammen fra egen kjærlighet.

Med Now sleeps the Crimson Petal maler komponist Paul Mealor vakre, rike harmonier til gamle madrigaltekster. De første delene er skrevet til sensuelle dikt hvor menneskelig skjønnhet sammenlignes med rosens og liljens.

Musikken er enkel, men delikat og reflekterende. Den siste delen skildrer det kontrastfulle livet til en elsker hvor fred og idyll møter smerte. Musikkens lette og stille karakter avbrytes plutselig når den såre kjærligheten trer frem.

Billetter

På disse konsertene får du rabatt med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område (gjelder ikke der vi tilbyr plassbilletter)
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Yuval Weinberg

Yuval Weinberg er sjefsdirigent for tyske SWR Vokalensemble og 1. gjestedirigent for Det Norske Solistkor. Han studerte master i kordirigering på Norges musikkhøgskole med Grete Pedersen som lærer, og har en bachelorgrad i kordireksjon fra musikkhøgskolen Hanns Eisler i Berlin. Weinberg har mottatt flere priser som dirigent, inkludert prisen som juryens utvalgte under den internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg, og førstepremien under konkurransen Towards Polyphony i Wroclaw, Polen. Siden 2014 har han vært stipendiat ved prestisjefylte «Dirigentenforum». Her har Weinberg blant annet jobbet med Berlins radiokor, Sveriges Radiokör, NDR radiokor og det tyske Operakoret i Berlin. Weinberg dirigerer flere andre profesjonelle kor i Europa. Han har tidligere vært dirigent for Kammerkoret Nova, Norske kammersangere og Norges Ungdomskor.

Hør Solistkoret