Sesongåpning

Solistkoret & dirigent Florian Helgath

Opplev den prisbelønte dirigentens første møte med Solistkoret

Endelig sesongåpning!


Opplev Solistkorets første møte med en av Europas mest fremtredende dirigenter. Konserten
forener tysk romantikk med svensk samtid, og byr på et sjeldent møte med Mauricio Kagels 'Chorbuch'.

Liker du Brahms’ tyske Requiem? Da vil du sikkert sette pris på 'Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen', som Solistkoret og Helgath vil fremføre denne kvelden. "Why has light been given to the weary of soul", slik starter stykket Brahms beskrev som et lite "essay om det store Hvorfor".

Den argentinske komponisten Mauricio Kagels høyst uvanlige 'Chorbuch' fremføres sjeldent i Norge. Verket ble skrevet på 1970-tallet og består av 53 korte deler hvor Kagels musikk flettes sammen med komposisjoner av Johann Sebastian Bach. Noe av det spesielle med verket, er at Kagel lar korene selv bestemme hvilke av delene som skal synges, og i hvilken rekkefølge. Sangerne oppfordres til å rope eller synge i et spesielt lavt register, komponisten foreslår bruk av megafoner, miming, gestikulering og teatralske handlinger som en del av forestillingen.

Samme kveld fremføres også senromantiske toner av Hugo Wolf og musikk av Thomas Jennefelt, en av Sveriges fremste nålevende komponister.

Den prisbelønte dirigenten Florian Helgath har siden 2017 vært kunstnerisk leder og dirigent for det tyske vokalensemblet ChorWerk Ruhr og sveitsiske Zürcher Sing-Akademie.


Program

Thomas Jennefelt: O domine
Johannes Brahms: Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen
Hugo Wolf: Sechs geistliche Lieder nach Gedichten von Eichendorff
Mauricio Kagel / Johann Sebastian Bach: Chorbuch

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Florian Helgath

Den prisbelønte, tyske dirigenten Florian Helgath har siden 2017 vært kunstnerisk leder og dirigent for det tyske vokalensemblet ChorWerk Ruhr og sveitsiske Zürcher Sing-Akademie. Han opptrer jevnlig som gjestedirigent for verdens ledende kammerkor og vokalensembler. Det er første gang dirigenten besøker Norge for å lede Det Norske Solistkor.

Lars Notto Birkeland

Lars Notto Birkeland er en allsidig musiker med bakgrunn som organist, dirigent, pianist og akkompagnatør. I tillegg til stillinger som kantor i Akershus Slottskirke og undervisningsstillinger ved NMH og Barratt Due musikkinstitutt har han en omfattende frilanskarriere.

Hør Solistkoret