Konsert

Solistkoret & dirigent Florian Helgath

Opplev den prisbelønte dirigentens første møte med Solistkoret

«I begynnelsen var stemmen»

Liker du Johannes Brahms’ tyske Requiem? Da er sannsynligheten stor for at du vil sette pris på 'Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen' som Solistkoret og dirigent Florian Helgath vil fremføre denne kvelden. "Why has light been given to the weary of soul", slik starter stykket Brahms selv beskrev som et lite essay om det store Hvorfor. Solistkorets versjon av klassikeren kan du høre på den kritikerroste utgivelsen 'Im Herbst' fra 2012.

Argentinske Mauricio Kagels høyst uvanlige 'Chorbuch' fremføres sjeldent i Norge. Verket ble skrevet på 1970-tallet og består av 53 korte deler hvor Kagels musikk flettes sammen med komposisjoner av Johann Sebastian Bach. Kagel lar selv hvert enkelt kor bestemme hvilke av delene som skal synges og i hvilken rekkefølge. Sangerne oppfordres til å rope eller synge i et spesielt lavt register, komponisten foreslår bruk av megafoner, miming, gestikulering og teatralske handlinger som en del av forestillingen.

Samme kveld fremføres senromantiske toner av Hugo Wolf og musikk av Thomas Jennefelt, en av Sveriges fremste nålevende komponister. «There is a voice in the melodic arches, you can see the footprint but not the foot that makes it». På denne måten beskriver Thomas Jennefeldt hvordan han tar utgangspunkt i en indre stemme, i lyden av ordene, før han begynner å utforske sine musikalske ideer.

Program

Thomas Jennefelt: O domine
Johannes Brahms: Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen
Hugo Wolf: Sechs Geistliches Gesänge
Mauricio Kagel / Johann Sebastian Bach: Chorbuch


Den prisbelønte dirigenten Florian Helgath har siden 2017 vært kunstnerisk leder og dirigent for det tyske vokalensemblet ChorWerk Ruhr og sveitsiske Zürcher Sing-Akademie.

Billetter

På disse konsertene får du rabatt med vårt fordelsprogram – Solistkortet.

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område (gjelder ikke der vi tilbyr plassbilletter)
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens CD-utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Det Norske Solistkors handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Florian Helgath

Den prisbelønte, tyske dirigenten Florian Helgath har siden 2017 vært kunstnerisk leder og dirigent for det tyske vokalensemblet ChorWerk Ruhr og sveitsiske Zürcher Sing-Akademie. Han opptrer jevnlig som gjestedirigent for verdens ledende kammerkor og vokalensembler. Det er første gang dirigenten besøker Norge for å lede Det Norske Solistkor.

Hør Solistkoret