Konsert

Solistkoret & dirigent Grete Pedersen

Fremfører prisbelønt tolkning av Bachs motetter og Francis Poulencs udødelige 'Figure Humaine'

Hymne til frihet


Få korverk er så vakre som Francis Poulencs Figure Humaine. Musikken og tekstene av poet Paul Éluard ble skrevet i hemmelighet i et okkupert Frankrike under 2. verdenskrig, og er en hymne til frihet fra okkupasjon og tyranni.

Figure Humaine ble urfremført av BBC Singers i London 25. mars 1945 og har i ettertid blitt hyllet som et av komponistens fremste verker. Selv insisterte Poulenc på at verket skulle fremføres a cappella; det skulle være den menneskelige stemme som talte.

Prisbelønt Bach

«Det er bare så uhyre våkent gjort. Det synges så det ­prikker i huden», skrev Vårt Land i sin anmeldelse av Solistkorets album Bach – The Motets, som også ble tildelt den høythengende utmerkelsen Diapason d’or de l’année (Årets korutgivelse) for 2018.

Bachs motetter er en like stor gåte som komponisten selv. En vet ikke når de ble til, men i sin samtid ble de hovedsakelig sunget i begravelser. Motettene kaster et gjennomtrengende lys på all musikk de stilles sammen med og syder av liv og håp om et liv i den kommende verden.

På konsertene i Oslo og Dortmund fremføres også musikk av finske Kaija Saariaho, kjent for å skape rørende, nesten fysiske verk med skimrende, tette klangbilder som gjennomgår stadige forvandlinger. Musikken oppleves ofte visuelt av publikum, som farger eller stemningsfulle malerier.

Program:

F. Poulenc: Figure Humaine
F. Poulenc: Four small prayers of Saint Francis of Assisi
F. Poulenc: Dialogues of the Carmelites
K. Saariaho: Nuits, Adieu
J. S. Bach: Singet dem Herrn
J. S. Bach: Komm, Jesu, komm

Solistkortet gjelder bare for konserten i Oslo.

Billetter

På disse konsertene får du rabatt med vårt fordelsprogram – Solistkortet.

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område (gjelder ikke der vi tilbyr plassbilletter)
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens CD-utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Det Norske Solistkors handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Knut Johannesen

Knut Johannessen er cembalist og førsteamanuensis i akkompagnement og cembalo ved Norges musikkhøgskole. Han er aktiv som kammermusiker og continuospiller og fra 1987 har han vært vært continuospiller og leder for Oslo Barokkorkester. Han samarbeider òg mye med Det Norske Kammerorkester og fiolinisten Terje Tønnesen.

Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Hør Solistkoret