Konsert

Solistkoret & dirigent Grete Pedersen

Fremfører prisbelønt tolkning av Bachs motetter og Francis Poulencs udødelige 'Figure Humaine'

Kjære publikum

Denne konserten vil foregå uten publikum i salen. men i samarbeid med Festspillene i Bergen bringer vi musikken hjem til deg! Fra kl. 18.00 tirsdag 2. juni kan du oppleve konserten på vår Facebook-side, eller på Festspillenes hjemmeside. Helt gratis.

Viktig oppdatering 2. juni: Sammen med Festspillene i Bergen står vi samlet i solidaritet for Blackout Tuesday. Dette betyr at kveldens konsert kl. 18.00 utsettes til onsdag 3. juni kl. 20.00


Om konserten


Hymne til frihet


Få korverk er så vakre som Francis Poulencs Figure Humaine. Musikken og tekstene av poet Paul Éluard ble skrevet i hemmelighet i et okkupert Frankrike under 2. verdenskrig, og er en hymne til frihet fra okkupasjon og tyranni.

Figure Humaine ble urfremført av London 25. mars 1945 og har i ettertid blitt hyllet som et av komponistens fremste verker. Selv insisterte Poulenc på at verket skulle fremføres a cappella; det skulle være den menneskelige stemme som talte.


Prisbelønt Bach


«Det er bare så uhyre våkent gjort. Det synges så det ­prikker i huden
», skrev Vårt Land i sin anmeldelse av Solistkorets album Bach – The Motets, som også ble tildelt den høythengende utmerkelsen Diapason d’or de l’année (Årets korutgivelse) for 2018. Motettene kaster et gjennomtrengende lys på all musikk de stilles sammen med og syder av liv og håp om et liv i den kommende verden.


Program:

J. S. Bach: Singet dem Herrn ein neues Lied
F. Poulenc: Quatre petites prières de saint François d'Assis
J. S. Bach: Komm, Jesu, komm
F. Poulenc: Figure Humaine
E. Grieg: Hvad est du dog skjøn, fire salmer

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Knut Johannesen

Knut Johannessen er cembalist og førsteamanuensis i akkompagnement og cembalo ved Norges musikkhøgskole. Han er aktiv som kammermusiker og continuospiller og fra 1987 har han vært vært continuospiller og leder for Oslo Barokkorkester. Han samarbeider òg mye med Det Norske Kammerorkester og fiolinisten Terje Tønnesen.

Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Hør Solistkoret