Sesongåpning

Solistkoret på Ultima 2019

Sesongåpning i Oslo med gjestedirigent Martina Batič og et program som feirer menneskets stemmer

En feiring av menneskets stemme.

Komponist Henrik Hellstenius er opptatt av høflighetskonseptet i et samfunn som blir stadig mer selvopptatt. I Politeness And Cooperation bruker han kor, elektronikk og koreografiske elementer av Kristin Ryg Helgebostad til å se på hva som «oljer samfunnets hjul». Et kor er et kollektiv av individer – enkeltstemmer som inngår i en stor vev. Verket undersøker vekslingen mellom dette. Koret deles og samles, solister beveger seg inn og ut av gruppen. Det er musikkteater, det er musikalsk forelesning, det er poetisk stemmeteater, kanskje er det også politisk.

Solistkoret vil i tillegg fremføre Schubert singt II, et nytt verk der Eivind Buene spiller videre på sin fascinasjon for Franz Schuberts lydlige verden, og prøver å mane frem Schuberts stemme slik han forestiller seg den. Etterfulgt av svenske Gunnar Eriksson, kjent for å dirigere religiøs kormusikk, som byr på humanistisk lovsang i ROMANSKA BÅGAR fra A Human Credo.

Martina Batič har vært musikalsk leder og dirigent for Radiokoret i Frankrike siden september 2018. Det er første gang hun besøker Norge for å dirigere Det Norske Solistkor.

Program:

Henrik Hellstenius: Politeness And Cooperation (2019, WP)
Eivind Buene: Schubert singt II (2019)
Gunnar Eriksson: ROMANSKA BÅGAR ur A Human Credo (2013/ rev. 2019, WP of new version)

Billetter

På disse konsertene får du rabatt med vårt fordelsprogram – Solistkortet.

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område (gjelder ikke der vi tilbyr plassbilletter)
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens CD-utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Det Norske Solistkors handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Martina Batič

Martina Batič har vært musikalsk leder og dirigent for Chœur de Radio France siden september 2018. Hun har studert ved Universitetet i Ljubljana og høyskolen for musikk og teater i München, hvor hun fullførte en master i kordirigering i 2004. Fra 2004 til 2009 var Batič kormester ved Slovenian National Opera House, og fra 2009 jobbet hun som dirigent for Slovenian Philharmonics, hvor hun også var kunstnerisk leder for Slovenian Philharmonic Choir i 2012/13. Hun ledet deres programmering og kunstneriske planer frem til desember 2017. Batič mottok den prestisjefylte Eric Ericson Award i 2006, og siden har hun gjestet blant annet Danish Radio Choir, Danish Vocal Ensemble, Deutsche Kammerchor, BR Chor, MDR Chor, SWR Chor og ChorwerkRuh. Hun samarbeider regelmessig med Sveriges Radiokör, Eric Ericsons Kammarkör, RIAS Kammerchor, The Netherlands Radio Choir og Flemish Radio Choir.

Hør Solistkoret