Egil Hovland-festivalen

Solistkoret og Alvilde Riiser

Solistkoret ledes av morgendagens dirigenter
Susan Jackman

Solistkoret ledes av morgendagens dirigenter


Denne høsten skal dirigent og masterstudent Alvilde Riiser lede Solistkoret i sin avsluttende eksamenskonsert ved Norges Musikkhøgskole. Konserten kan du oppleve på Egil Hovland-festivalen i Fredrikstad.

Hovedverket denne kvelden er franske Francis Poulenc (1899-1963) Messe i G-dur, et av komponistens mest sentrale verker. Poulenc levde i en spennende overgangstid, og søkte seg fritt og freidig fram til et helt særegent og dypt seriøst tonespråk. Messe i G-dur regnes for å være et av de viktigste korverkene komponert i det forrige århundre. Det ble ferdig i august 1937, og er dedisert til Poulencs far som døde i 1917.

På programmet står også Egil Hovlands kraftfulle ‘Saul’, basert på fortellingen om apostelen Paulus sin kristusåpenbaring og omvendelse. Dramatikken i fortellingen formidles på en sterk måte gjennom Hovlands bruk av resitasjon og tonsetting for kor og orgel i dette verket.

Johann Sebastian Bachs motetter kaster et gjennomtrengende lys på all musikk de stilles sammen med og syder av håp om et liv i den kommende verden. I sin samtid ble motettene hovedsakelig sunget i begravelser. ‘Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf’ ble komponert i 1729, i anledning begravelsen av Johann Heinrich Ernest, en eldre rektor ved Thomaskirken i Leipzig som sto Bach nær. Solistkorets innspilling av motetten kan du høre på det prisbelønte albumet Bach – The motets.

Program:

Egil Hovland: Saul!
Svein Møller: Ave Verum Corpus
Francis Poulenc: Messe en sol majeur
Svein Møller: Døden må vike
Egil Hovland: Lux Aeterna, Op. 135 No. 3
Tre sanger av Ludvig Irgens-Jensen: En hustavle, Hvite tind, På jorden et sted
Johann Sebastian Bach: Der Geist hilft unser Schwachheit auf

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Dirigent Alvilde Riiser

Alvilde Riiser har siden 2018 vært dirigent for Sofienbergkoret i Oslo. Hun er fast sanger i Oslo Domkor, og synger jevnlig i det profesjonelle Vokalensemblet ved Musikkhøgskolen. I tillegg til utdannelse i kordireksjon, er Alvilde utdannet sangpedagog fra Universitetet i Agder. Hun har også videreutdanning som kirkemusiker og kantor ved Norges Musikkhøgskole. Alvilde er en mye brukt dirigentvikar i korene i Oslo domkirke og samarbeider jevnlig med etablerte musikere som Per Kristian Amundrød, Sidsel Walstad, Marcus André Berg og Kåre Nordstoga.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Hør Solistkoret