Solistkoret og Yuval Weinberg: To the hands

Foto: SWR/Klaus Mellenthin

Bli med på en tidsreise med uttrykksfull og emosjonell musikk som viser linjer fra 1600-tallet til vår tid!

Velkommen til konsert i Kulturkirken Jakob i Oslo med Det Norske Solistkor, strykere fra Ensemble Allegria og dirigent Yuval Weinberg, sjefdirigent for tyske SWR Vokalensemble. Sammen fremfører de musikk skrevet til tekster fulle av spenning, fortvilelse og håp.

Program

Felix Mendelssohn (1809 – 1847): Drei Psalmen
Caroline Shaw (f. 1982): To the hands
Bjørn Andor Drage (f. 1959): Klag-Lied

I 1674 skrev barokkomponist Dietrich Buxtehude Klag-Lied til farens begravelse. Stykket stiller spørsmål ved betydningen av døden og uttrykker den dype sorgen over et slik tap.

Bjørn Andor Drages fascinerende Klag-Lied, skrevet over 300 år senere, forsterker den dype smerten og skaper en tornado av sørgmodig sang, gråt og hvisking, der Buxtehudes musikk skimrer som et vagt minne.

Caroline Shaw anses for å være en av vår tids mest interessante komponister. Foto: Kait Moreno

Den New York-baserte komponisten Caroline Shaw er en av vår tids mest allsidige og interessante komponister, kjent for å sømløst føre ulike tidsepoker og musikkstiler sammen i sin musikk.

På kveldens konsert fremfører Solistkoret og strykere fra Ensemble Allegria det tankevekkende stykket To the hands fra 2016.

Trykk her for å lytte til verket.

Fra konsert med Solistkoret og Yuval Weinberg Det Gamle Biblioteket i Oslo. Foto: Lars Opstad

To the hands drar veksel på Buxtehudes Ad manus, og starter her før det utvider, farger og bryter med barokkomponistens musikalske univers.

Gradvis skinner noen av vår tids største utfordringer gjennom når stykket tar opp spørsmål knyttet til den enorme mengden mennesker som er på flukt i verden. Deres lidelse og samfunnets ansvar behandles med medfølelse, empati og håp, i et stykke som er fullt av lys!

Mellom stykkene trer Mendelssohns velkjente Drei Psalmen frem. Her utfolder komponisten seg i alle datidens korteknikker og veksler mellom storslåtte korpartier, mindre kvartetter, soloparti og unison sang. Det er bare å glede seg!

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Strykere fra Ensemble Allegria

Yuval Weinberg, dirigent

Hør Solistkoret