Solistkoret Ung & dirigent Grete Pedersen

Velkommen til ettårsfeiring av Solistkoret Ung i Marmorsalen på Sentralen!

Velkommen til ettårsfeiring av Solistkoret Ung!


I Solistkoret Ung møtes fremtidens sangere. Ensemblet ble etablert i 2020 og 1. oktober er det ett år siden deres første konsert. Det feires med konsert i Marmorsalen på Sentralen.

I løpet av året har de vokst til å bli et ensemble med sitt særegne uttrykk. Kom og opplev lyden av denne spesielle gruppen med talentfulle musikere!

Solistkoret Ung ledes av et kunstnerisk team bestående av Yuval Weinberg, Timothy Ferguson, med Grete Pedersen som kunstnerisk leder.

Program:

Joseph Haydn (1732 – 1809): Die Harmonie in der Ehe og Kyrie fra Harmoniemessen
Olivier Messiaen
(1908 – 1992): Cinq Rechant
Utvalgte folketoner

Johannes Brahms
(1833 – 1897): Zigeunerlieder
Jean Sibelius
(1856 – 1957): Flickan kom ifrån sin älsklings möte og Come away, death

Pianist: Stefan Ibsen Zlatanos

Om konserten:

På konserten får du oppleve franske Olivier Messiaens feiring av kjærligheten, Cinq Rechants. Messiaen regnes som en av 1900-tallets ledende komponister, og Cinq rechants fra 1949 er siste del i komponistens kjærlighetstrilogi som tar utgangspunkt i fortellingen om Tristan og Isolde.

Teksten er tidvis uforståelig, delvis på fransk, sanskrit, og et tredje språk som Messiaen selv har utformet med inspirasjon fra språket Quechua. Komponisten skal ha sagt av selv om vi ikke kan forstå teksten, kan vi forstå kjærligheten.

Også Zigeunerlieder av Johannes Brahms handler om kjærlighet. Tekstene er ungarske folkesanger i tysk bearbeidelse. Her uttrykkes store, sterke kjærlighetserklæringer, følelser som glede og lykke, men også det melankolske og uvissheten som kan komme med kjærligheten.

Solistkoret Ung støttes av Sparebankstiftelsen DnB, Talent Norge og Furestiftelsen.

Hør Solistkoret