Solistkoret Ung på Festspillene i Bergen

Solistkoret Ung gjør sin festspilldebut med hele to konserter i Bergen i mai!

Talentene inviterer til konsert i Håkonshallen med et program satt sammen av selveste Lise Davidsen! I tillegg kan du møte dem på en gratiskonsert midt i sentrum søndag 28. mai. Les gjerne mer om konsertene under.


I Lise Davidsens musikalske univers

Den velkjente sangeren Lise Davidsen er årets festspillmusiker ved Festspillene i Bergen. På denne konserten opptrer hun i en litt annen rolle enn vi er vant til å se henne i: Hun er programleder og vert for konserten som viser deler av det som har formet henne som artist. Resultatet er et musikalsk spenn fra 1600-tallet og frem til vår tid.

Program for konserten lørdag 27. mai:
Johann Sebastian Bach: Jesu meine Freude
Edvard Grieg: I himmelen og Hvad est du dog skjøn, fra Fire salmer
Olivier Messiaen: Cinq Rechants
Engelske madrigaler
Caleb Palka: Bestillingsverk, tittel annonseres senere

Lise Davidsen var selv medlem av Solistkoret i mange år, og koret har betydd svært mye for henne personlig og profesjonelt. Dirigent for konserten er Solistkorets kunstneriske leder, Grete Pedersen, og Grieg-solist er tenor og askøyværing Ian Bjørsvik.


​Friske folketoner fra fremtidens stemmer!

Om konserten 28. mai:
Du kan også møte Solistkoret Ung på en gratiskonsert på Torgallmenningen. Her vil de fremføre utvalgte folketoner, verk av den norske komponisten Alfred Janson, utdrag fra Griegs Fire salmer og enkelte overraskelser.

Solistkoret Ung støttes av Sparebankstiftelsen DnB, Talent Norge og Furestiftelsen.

Medvirkende

Solistkoret Ung

Grete Pedersen

Hør Solistkoret