Konsert

Solistkoret og Vivianne Sydnes

Inntar Landsfestivalen for kor i Trondheim

Solistkoret har blitt invitert til å delta på Landsfestivalen for kor og inntar Nidarosdomen for årets festkonsert!

Konserten er kun åpen for deltakere på festivalen.

Det er vår og lyse tider. Vi kjenner lykken i fellesskapet i sangen – å få stå tett sammen og skape noe vi ikke får til alene. Men Europa og verden møter krevende tider. Mennesker lider, krigens ondskap og meningsløshet tynger oss.

Solistkoret tar oss inn i sanggleden, men også i krigens grufulle fortellinger. Vi synger om håp, men spør også: Kan man elske når Europa brenner?

Sammen med gjestedirigent Vivianne Sydnes fremfører Solistkoret musikk som uttrykker naturens mange lyder med Gudmundsen-Holmgreens Madrigaler fra naturens verden, og om krig og kjærlighet i Profeten av Torbjørn Dyrud. Ikke minst møter vi frihetskampen i Francis Poulencs Liberté. Vi får høre nyere verk av de norske komponistene Stine Sørlie og Marianne Reidarsdatter Eriksen. Og en deilig dose Bach og Grieg.

Program

Fra Skolens sangbok, samlet av M. Berg (arr. Ødegaard): Litle fuglen
S. Sørlie: Pollination
T. Dyrud: Snart kysser hun sin venn i rosehagen
F. Poulenc: Figure Humaine (utdrag)
H. Sommerro: Vårsøg
P. G.-Holmgreen: 4 Madrigaler fra naturens verden (utdrag)
Fra Skolens sangbok, samlet av M. Berg: Bind deg ein blomekrans
M. Reidarsdatter Eriksen: Amazing
J. S. Bach: Singet (bare del 1) 5
E. Grieg: Våren

Billetter

Kjøp rabatterte billetter med vårt fordelsprogram – Solistkortet

Kortet gir deg:

  • Minimum 30% rabatt på billetter til deg og en venn
  • Plass på reservert område
  • Kortet kan lånes ut til en venn
  • Sesongens utgivelse med Det Norske Solistkor
  • Handlenett

Les mer og bestill Solistkortet

Medvirkende

Dirigent Vivianne Sydnes

Vivianne Sydnes er domkantor i Oslo domkirke, hvor hun er dirigent og kunstnerisk leder for Oslo Domkor. Hennes arbeid inkluderer både a cappella-repertoar og store verk for kor og orkester. Hun ble i 2015 nominert til Grammy i kategori Beste kor-album, innspilt med Nidaros Domkor på 2L. Sydnes er også professor i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole og er stadig kursinstruktør og gjestedirigent både i Norge og utlandet. Hun har ledet en rekke urfremføringer av komponister som Lasse Thoresen, Håkon Berge, Andrew Smith og Gisle Kverndokk.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Hør Solistkoret