Jul med Det Norske Solistkor

Årets julekonsert sendes direkte hjem til deg!

Velkommen til Solistkorets tradisjonsrike julekonsert


Årets julekonsert sendes direkte hjem til deg! Konserten ble sendt direkte lørdag 5. desember men er tilgjengelig helt frem til lørdag 12. desember.

Solistkorets julekonserter har blitt en kjær tradisjon for mange. De siste årene har koret reist land og strand rundt og invitert til konserter hvor kjente og kjære julesanger møter folkemusikalske toner og klassiske perler – gjerne i uventede kombinasjoner satt sammen av sin anerkjente dirigent Grete Pedersen.

På årets julekonsert har de med selveste Gjermund Larsen på fele, Stian Carstensen på trekkspill og Sondre Meisfjord på kontrabass. Konserten sendes direkte til din skjerm fra det nyoppførte kirke- og kulturhuset Teglen i Spikkestad utenfor Oslo.

Lag gjerne din egen førsjulsfeiring med det som bringer frem den gode stemningen; klementiner, julegløgg, peis, eller pledd – og del opplevelsen med noen du er glad i!

For kjøp av billetter:

Konserten kan du se på strømmeplattformen Streamy. Vennligst følg denne oppskriften for å kjøpe billetter:

1. Registrer ny bruker hos Streamy her

2. Gå til arrangementsiden til julekonserten

3. Trykk på "Buy tickets"

4. Velg ønsket betalingsløsning og kjøp billett

Du mottar nå en bekreftelse fra Streamy på at du har kjøpt billett til Solistkorets julekonsert. Følg instruksjonene i e-posten for å se konserten.

Medvirkende

Gjermund Larsen

Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002, og avla sin Diplomeksamen i folkemusikk Norges musikkhøgskole i 2008. Han opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 36 år har Gjermund allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele seks ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.

Stian Carstensen

Stian Carstensen er kanskje mest kjent som frontfigur i bandet Farmers Market som bl.a. mottok Spellemannspris i åpen klasse 2009 og 2012, men også fra programmet «Landeplage» sammen med Ravi. Han er multi-instrumentalist og spiller bl.a. trekkspill, gitar, banjo, pedal steel-gitar, bulgarsk fløyte og sekkepipe. Repertoaret strekker seg fra folkemusikk til klassisk og improvisasjonsmusikk i forskjellige former.

Sondre Meisfjord

Sondre Meisfjord er en norsk jazzmusiker (kontrabass) oppvokst på Frei på Nordmøre, utdannet ved jazzlinja i Trondheim. Han er en allsidig musiker som har mottatt Spellemannsprisen med gruppa Come Shine, spilt norsk folkemusikk i trioen Flukt, tyggegummipop i DinoSau, cooljazz og pop, samt medvirket i Trondheim Jazzorkester. Sondre har blant annet arbeidet med musikere som Odd Nordstoga, KORK, Kari Bremnes og Gjermund Larsen Trio.

Grete Pedersen

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Hør Solistkoret