Trondheim Kammermusikkfestival

Solistkoret og Grete Pedersen vender tilbake til Trondheim og synger med blant annet Tuva Syvertsen, Hans-Kristian Kjos Sørensen og TrondheimSolistene

Etter åtte år vender Solistkoret endelig tilbake til Trondheim Kammermusikkfestival!

Fra å begynne helt i det små med venner og musikere fra byens musikkmiljø, har Trondheim Kammermusikkfestival utviklet seg til å bli en av Europas mest innovative festivaler i sin sjanger.

Sammen med dirigent og kunstnerisk leder Grete Pedersen skal Solistkoret medvirke i hele tre konserten under festivalen i september:

Hos Den ukrainske forening i Trondheim, i festivalens nattkonsert i Nidarosdomen med Tuva Syvertsen, TrondheimSolistene og Hans Kristian Kjos Sørensen, og i den tradisjonelle avslutningskonserten i Frimurerlogen.

Les gjerne mer om hver av konsertene under bildet.

Fra Solistkorets konsert med Tuva Syvertsen i november 2021. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.


Hjemme hos-konsert – DUFT

Med sangere fra Det Norske Solistkor og Grete Pedersen (dirigent).

Det er en stor glede å invitere til konsert hjemme hos DUFT – Den ukrainske forening Trondheim. Programmet består av norsk, italiensk og ukrainsk musikk. Inntektene fra konserten går til DUFT.

Nattkonsert i Nidarosdomen

Med Det Norske Solistkor, TrondheimSolistene, Tuva Syvertsen (vokal/hardingfele), Hans Kristian Kjos Sørensen (slagverk) og Grete Pedersen (dirigent).

Velkommen til en grensesprengende nattkonsert i Nidarosdomen! Haydns storslagne Theresienmesse flettes sammen med norske folketoner og sanger. Theresienmesse er kanskje den mest inderlige og lavmælte av de seks messene Haydn skrev på slutten av sitt liv.

Avslutningskonsert i Frimurerlogen

Festivalens tradisjonelle avslutningskonsert blir et fyrverkeri av topp musikere og musikalske overraskelser på rekke og rad. Smil, kreativitet og spilleglede har preget avslutningskonserten i alle år, en glede som alltid smitter over på publikum.

Solistkoret har i flere år samarbeidet tett med slagverker Hans-Kristian Kjos Sørensen. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.

Medvirkende

Det Norske Solistkor

Er et ungt og nyskapende ensemble med en rik historie. Som et av Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære konserter i inn- og utland, i konsertsaler og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikkhaller. Solistkoret består av 26 håndplukkede, profesjonelle sangere med stor uttrykkskraft som skaper korets egenart. Sammen med sin anerkjente kunstneriske leder Grete Pedersen er koret stadig i utvikling mot å virkeliggjøre ambisiøse kunstneriske mål.

Tuva Syvertsen, vokal og fele

Er en norsk musiker og hardingfelespiller. Hun er best kjent som felespiller, vokalist og frontfigur i musikkgruppen Valkyrien Allstars som hun startet sammen med Ola Hilmen og Erik Sollid. Gruppa har gitt ut fire album. Syvertsen har og deltatt på en rekke andre innspillinger med musikalske samarbeidspartnere som Rannveig Djønne, Aasmund Nordstoga, Rita Engedalen og DumDum Boys. Sammen med Sollid vant hun Edvard-prisen i 2015 i åpen klasse og under Spellemannprisen 2021 vant Valkyrien Allstars klassen viser for albumet Slutte og byne mens Syvertsen ble nominert i klassen årets tekstforfatter.

Hans-Kristian Kjos Sørensen, slagverk

Slagverkeren Hans-Kristian Kjos Sørensen er internasjonalt kjent for sin allsidighet og kreativitet. Som solist kan han like gjerne synge og resitere tekst - være skuespiller -, spille cimbalom, samtidig som han trakterer slagverk-instrumentenes arsenal av klangfarger, rytmiske og harmoniske muligheter. The Irish Times skrev: He is probably the best coordinated showman in the world. Sørensen har gitt ut flere cd´r på ECM, bl.a. med Misha Alperin, Arve Henriksen og Christian Wallumrød.

Grete Pedersen, dirigent

Siden 1990 har Det Norske Solistkor sunget under ledelse av Grete Pedersen. Hun er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er Pedersen en av Nordens mest markante dirigenter

Hør Solistkoret