Bli kjent med Nils Schweckendiek

24.02.2022

Schweckendiek er kunstnerisk leder for Helsinki kammerkor og en ettertraktet gjestedirigent. Foto: Marco Borggreve

Nils Schweckendiek stepper inn for Grete Pedersen når Solistkoret møter Finsk Barokkorkester denne uken.

Grete Pedersen må dessverre trekke seg fra prosjektet grunnet sykdom. Nils Schweckendiek leder konsertene i Helsinki Music Center søndag 27. februar, og i Universitetets aula i Oslo tirsdag 1. mars.

Les mer om konsertene her.

Nils Schweckendiek har vært kunstnerisk leder for Helsinki kammerkor siden 2007, og i 2014 ble han utnevnt som professor i korledelse ved Sibelius-akademiet ved University of the Arts Helsinki.

- Vi har kjent Nils lenge og er veldig glade for at han kan lede prosjektet. Vi ser virkelig fram til dette samarbeidet, forteller daglig leder for Solistkoret, Ingvild Skaatan.

Siden debuten på den finske nasjonaloperaen i 2006, har Schweckendiek ledet orkestre, ensembler og kor i en rekke europeiske land, i USA og Kina. Han har vunnet flere priser og har medvirket på kritikerroste plateinnspillinger.

Nylig har han vært gjestedirigent for Helsinki Philharmonic Orchestra, Finish Radio Symphony Orchestra, RIAS Kammerchor og Chamber Choir Ireland.

Musikalsk vitamininnsprøytning

Solistkoret fremfører musikk av far og sønn Bach med Finsk Barokkorkester


Med prosjektet innleder Solistkoret et nytt samarbeid med Finsk Barokkorkester. Under Nils Schweckendieks ledelse skal de fremføre kraftfull musikk av far og sønn Bach: Credo, kronjuvelen i J. S. Bachs h-mollemesse, og C. P. E. Bachs første store verk for kor: Magnificat.

Det finske barokkorkesteret tok initiativ til samarbeidet som en del av deres kommende konsertserie hvor de samarbeider med ledende kor i Europa.

Orkesteret er kjent for sine fremragende opptredener, kreative konsertprogrammering og samarbeid med ledende ensembler og solister.

Hør Solistkoret