Solistkoret nominert til Spellemann

12.02.2021

Nominert i kategorien samtid med albumet Lament


Albumet ble utgitt i august 2020 på BIS Records og inneholder verkene Lament, Muohta og Aurora av de norske komponistene Lars Petter Hagen, Nils Henrik Asheim og Arne Nordheim.

– Dette er musikk for dagene vi opplever nå, forteller Grete Pedersen, kunstneriske leder for Solistkoret som medvirker som dirigent på innspillingen.

Lytt gjerne til albumet her, eller les mer om idéene bak her.

– Å bestille og arbeide med ny musikk har stått sentralt for Solistkoret helt siden opprettelsen i 1950. Det er derfor ekstra stas å være nominert i kategorien for samtidsmusikk, forteller Ingvild Skaatan, daglig leder for Solistkoret.

– I Solistkoret er vi heldige som får jobbe tett med dedikerte komponister og medmusikere. Vi er så takknemlige for våre gode samarbeidspartnere i Ensemble Allegria som medvirker på albumet, og Hans-Kristian Kjos Sørensen som er med som solist og som bestilte Lament av Lars Petter Hagen, avslutter Grete Pedersen.

Solistkoret har vært nominert til Spellemann to ganger tidligere; først i 1973 under Knut Nystedts ledelse, så i 2015 med utgivelsen Nystedt/Bach Meins Lebens Licht med Ensemble Allegria og dirigent Grete Pedersen.

Hør Solistkoret