Les årsmeldingen for 2022

14.03.2023

Konsert i Nidarosdomen på Kammermusikkfestivalen i Trondheim. Foto: Ole Wuttudal

Gjenoppbygging og fulle hus


2022 ble et godt år for Det Norske Solistkor. Pandemien satte sitt preg på første del av året for hele kulturlivet, og de påfølgende månedene ble preget av gjenoppbygging.

Et tilbakeblikk på året viser at koret har lykkes med gjenoppbyggingen – selv om 2022 også kan betraktes som et overgangsår på mange måter.

Les årsmeldingen via denne lenken. Saken fortsetter under bildet.

Mange besøkte årets allehelgenkonsert. Her fra en fullsatt Universitetets aula. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.


Et tydelig tegn på at koret lyktes var at høstens produksjoner samlet fulle hus, i en tid hvor mange aktører opplevde nedgang i billettsalget.

For å bygge publikum utforskes nytt repertoar, nye spillesteder og konsertformer og det produseres nyskapende digitalt innhold som legges merke til internasjonalt. I 2022 gjennomførte koret en rekke oppsøkende og inkluderende aktiviteter for å nå nye publikummere tidlig.

Kirkeparken vgs medvirket i Solistkorets julekonsert i Jeløy kirke. Foto: Bård Gundersen


Målsetningen om å virkeliggjøre de mest ambisiøse kunstneriske mål står alltid høyest. I 2022 gjennomførte Solistkoret flere omfattende produksjoner av høy kunstnerisk kvalitet. Koret ser tilbake på et år med en rekke høydepunkter!

Les mer i årsmeldingen her.

Fremføringen av Xenakis' Oresteia på åpningen av Ultimafestivalen ble ett av høydepunktene i 2022. Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard.
Hør Solistkoret