Møt våre nye sangere: Frøydis Fegran Kopperud

07.12.2021

Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

Etter prøvesang i november har Det Norske Solistkor fått to nye alter.


Her kan du bli kjent med Frøydis Fegran Kopperud.

Frøydis kommer fra Trondheim, men er for tiden basert i Oslo der hun høsten 2019 startet en bachelor i klassisk sang ved Norges musikkhøgskole hvor hun har hatt Randi Stene, og nå Mona Julsrud som lærere.

Foto: Sigrid Traasdahl / Det Norske Solistkor

Den unge sangerens første møte med Solistkoret var som vikar på innspillingen av Francis Poulencs Figure Humaine til Festspillene i Bergen i 2020.

Det var utrolig nervepirrende å skulle møte så flinke musikere for første gang med så komplisert musikk! Men jeg hadde heldigvis kort tid før sunget verket på Musikkhøgskolen med Grete Pedersen som lærer. Det var også første gang jeg sang ved siden av Maria Dale Johannessen – som nå blir min kollega! Jeg glemmer aldri hvor glad jeg ble da hun sendte meg en hyggelig og motiverende melding etter konserten.

Maria ble annonsert som ny fast alt i Solistkoret tidligere i dag. Se opptaket av Figure Humaine på Solistkorets YouTube.

Innspilling av Figure Humaine. Foto: Trippel M.


Frøydis er en ettertraktet ensemblesanger. Hun medvirker jevnlig med ensembler som Orkester Nord, Oslo Domkirkes Vokalensemble, Utopia & Reality International Chamber Choir, Barokkanernes Vokalensemble og er fast medlem av Solistkoret Ung. 

Jeg gleder meg spesielt til å bli bedre kjent med de andre faste sangerne i Solistkoret. Gjennom vikariater har jeg blitt ganske godt kjent med mange og jeg får lære så mye, som f.eks. om det å jobbe som musiker. Jeg gleder meg til å lære mer og bli kjent med så mye forskjellig repertoar.


Vi ønsker Frøydis velkommen som fast sanger i Solistkoret!

Foto: Bård Gundersen.

Hør Solistkoret