Møt våre nye sangere: Gunther Vandeven

10.12.2021

Etter prøvesang i november har Det Norske Solistkor fått to nye basser.


Her kan du bli kjent med Gunther Vandeven.

Belgiske Gunther Vandeven har ved en rekke anledninger vært solist og sunget med anerkjente ensembler som La Petite Bande, Collegium Vocale Gent, L’Arpeggiata, Bl!ndman, Ensemble Jaques Moderne og Currende.

Følelsen av tilhørighet og samhold som kan oppstå når man synger sammen er veldig sterk. Det er en tilknytning på et musikalsk nivå, men også en forbindelse mellom mennesker. Sammen skaper vi noe vi ikke kan lage for oss selv. Som individer blir vi en del av helheten, men ikke på en likegyldig måte – dersom en sanger byttes ut, endres helheten. Kanskje er dette en metafor for selve livet?


Guther har studert sang ved Lemmens Institute i Leuven med Lieve Vanhaverbeke. Videre fortsatte han sin opplæring hos Margreet Honig ved Dutch National Opera Academy i Amsterdam. Han har deltatt i en rekke mesterklasser ledet av blant andre Andreas Scholl, Michael Chance, Gidon Saks og Ann Murray. De siste årene har han fått undervisning av Neil Baker i London.

Gunther inviteres jevnlig til å delta i musikkteater- og operaoppsetninger. I Tokyo var han solist med av Emma Kirkby i Purcells The Fairy Queen, og han opptrådte med B’Rock i forestillingen Waar is mijn ziel? og Dido og Aeneas. I mange år var Gunther fast solist med Barokopera Amsterdam og opptrådte på arenaer i Belgia, Nederland og Frankrike, inkludert Amerdam Concertgebouw, Théatre de l'Athenée i Paris og Opéra de Reims. Siden 2020 har han dirigert katedralkoret i Brussel. Gunther er også en lidenskapelig shiatsu-lærer og -utøver.

Vi ønsker Gunther hjertelig velkommen til Solistkoret!

Hør Solistkoret