Møt våre nye sangere: Szymon Rudzki

08.12.2021

Etter prøvesang i november har Det Norske Solistkor fått to nye tenorer.


Her kan du bli kjent med Szymon Rudzki.

Szymon er født og oppvokst i byen Wrocław i Polen hvor han var guttesopran i koret. Siden studerte Szymon klassisk sang ved Musikkhøgskolen i Wrocław og kordireksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I dag er han en aktiv ensemblesanger og kordirigent som medlem av Eric Ericsons Kammerkor og dirigent for det svenske koret AcQuire.

Szymon under prøvene til årets allehelgenskonserter. Foto: Sigrid Traasdahl / Det Norske Solistkor

Szymon har ved flere anledninger vikariert i Solistkoret:

Stemmen min trives veldig godt i Solistkorets tenorrekke og koret som helhet. Det gjør det både inspirerende og behagelig å synge i koret. Jeg føler at min egen og andres stemmer støtter og beriker hverandre. Sangerne og dirigenten har en unik musikalitet og sterk uttrykkskraft. Jeg er veldig glad for at jeg nå kan delta i enda flere prosjekter som fast medlem av koret!
Szymon besøkte Adelaide Festival med Solistkoret i Australia i februar 2020.

Et av hans beste minner fra tiden var turen til Adelaide Festival i Australia i februar 2020.

Det var et fantastisk musikalsk møte mellom Solistkoret og The Tallis Scholars, Netherlands Chamber Choir og The Song Company med prosjektet 150 Psalms. Det som gjør minnet enda mer spesielt er at verden ble tvunget til en lockdown kort tid etter at vi kom hjem.

Tenorene i Solistkoret har også hatt stor glede av å jobbe med Szymon:

Szymon er en veldig hyggelig, blid, musikalsk stødig og nysgjerrig polsk-svenske som vi gleder oss til å ha med fast i tenorrekka. Han vet hva ensemblesang på dette nivået dreier seg om. Velkommen!
Hør Solistkoret