Premiere på ny musikkvideo med Solistkoret Ung

27.04.2022

Stemningsbilde fra innspillingen av Cinq Rechants

En feiring av kjærligheten


Solistkoret Ung har spilt inn sin første musikkvideo! Trykk her for å se de unge talentenes særegne tolkning av Olivier Messiaens Cinq Rechants – et dypt fascinerende verk om kjærlighetens mange fasetter.

Olivier Messiaen regnes som en av 1900-tallets ledende komponister, og Cinq Rechants fra 1949 er siste del i komponistens kjærlighetstrilogi som tar utgangspunkt i den legendariske historien om Tristan og Isolde.

«Dette verket skal være en kjærlighetsdrikk», sa Messiaen selv om verket.

Solistkoret Ung ble etablert i 2020 og består av 12 unge sangtalenter som ble tildelt plass etter prøvesang.

Cinq Rechants har fulgt oss store deler av ensemblets levetid. Å lage noe så konkret og spennende med hele verket har vært skikkelig gøy! Det er kanskje et format som ikke brukes så mye til å formidle klassisk musikk, så det blir interessant å høre seernes reaksjoner, forteller sopran i Solistkoret Ung, Hanne Marit Mordal Iversen.

Hanne Marit Mordal Iversen er en av sangerne i Solistkoret Ung som medvirker i innspillingen. Trykk på bildet for å se videoen.


Cinq Rechants fremstår som et lydteppe hvor mytologi, folkemusikk, litteratur og kunst flettes sammen. Teksten veksler mellom deler på fransk og et språk Messiaen selv oppfant i mangelen på ord som uttrykte de sterke følelsene han ville formidle.

Resultatet er et stykke som beskriver den mangefasetterte kjærligheten – fra det vakre og lidenskapelige, til frykten og det ubehagelige.

Trykk her for å se videoen på YouTube.

Hør Solistkoret